Een nieuw abonnement afsluiten bij een provider: 4 goede tips om serieus geld te besparen en het juiste abonnement te kiezen!

Sta je op dit moment voor de keuze van een nieuwe mobiele provider, een nieuwe internetprovider, of bijvoorbeeld voor de keuze van een nieuwe totaaloplossing voor je vaste aansluitingen? Dan hebben wij 4 goede tips voor je die we hieronder graag met je delen.

Vergelijk providers via een vergelijking site voor abonnementen

Als je klant bent bij een provider, is het beter om niet direct in te stappen op het verlengingsaanbod van je provider. Veel beter is het om even te kijken op een vergelijking site, waarop je je huidige provider kunt vergelijken met andere providers. Stel je huidige mobiele provider is T-Mobile, en je kunt overstappen in een nieuw mobiel abonnement bij deze provider. Je provider vergelijken met andere providers als KPN, Vodafone, Tele2 en Hollandsnieuwe is in dit geval dan de betere optie, in plaats van gelijk lukraak te verlengen bij T-Mobile. Hieruit kan dan blijken dat T-Mobile voor het door jouw gewenste nieuwe mobiele abonnement nog steeds de beste keuze is, maar het kan net zo goed dat dit juist een andere provider is, die een betere of zelfs veel betere deal voor je heeft! Abonnementen vergelijken op een vergelijking site is dus geen overbodige luxe, en de betere oplossing boven het alleen maar kijken op de site van je provider.

Kies een Sim Only abonnement, in plaats van een abonnement met toestel

Veel mensen weten het al, en misschien hoor jij daar ook wel bij. Een Sim Only abonnement is vaak de betere keuze boven een abonnement met toestel. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als:

  • je huidige smartphone nog prima is, en er geen noodzaak is om deze te vervangen
  • je kosten wil besparen; bij een abonnement met toestel betaal je voor een nieuwe toestel, en bij een Sim Only abonnement nu net niet.
  • je je toestel los wil kopen, naast je mobiele abonnement. Vaak ben je dan goedkoper uit, of is er een keuze te maken voor een bepaalde smartphone en een bepaald soort mobiel abonnement, die anders niet mogelijk zou zijn (als je zou kiezen voor een abonnement met toestel)
  • je wilt kiezen voor een van de Sim Only providers, die vaak hele scherpe bundels hebben, tegen lage maandelijkse kosten

Geldt dit ook voor jou? Ontdek het zelf via een vergelijking site als Providervergelijken.nl

Ga voor een Alles in 1 pakket

Bij een Alles in 1 pakket krijg je van de provider internet, televisie en vaste telefonie in één abonnement aangeboden. Dit heeft twee grote voordelen. Het eerste voordeel is dat alles handig in 1 contract is geregeld, wat je administratieve lompslomp scheelt. En het tweede voordeel is dat een Alles in 1 pakket vaak goedkoper is, omdat providers je dan belonen met korting, gezien je meerdere diensten tegelijk afneemt. Soms is het ook mogelijk om je mobiele telefoonabonnement mee te nemen in zo’n totaalpakket. Dat is nog handiger, en dat levert je doorgaans nog meer voordeel op bij de providers die dit soort totaalpakketten aanbieden!

De goedkoopste is niet altijd de beste

Last but not least hebben we nog een goede tip voor je! Anders dan wat veel mensen denken is de goedkoopste niet altijd de beste. Het hangt er namelijk maar net vanaf aan welke eigenschappen jouw internetabonnement, mobiele abonnement of Alles in 1 abonnement moet voldoen. Verder hebben providers allemaal zou hun eigen voorwaarden, ook voor wat betreft de looptijd van hun abonnementen. Daarom is het goed om providers niet alleen op prijs te vergelijken, maar ook op hun voorwaarden, en het soort abonnementen. Zo kan het dus heel goed zijn dat juist een wat duurdere provider de beste oplossing heeft voor jou als je op zoek bent naar een nieuw abonnement!

Similar Articles

Comments

Recente posts