Met Mepal diepvries bakjes gooi je minder weg

Gaat alles wat jij kookt altijd in één keer op? Of moet je keer op keer weer voedsel weggooien? Dat laatste is natuurlijk hartstikke zonde. Niet alleen van het heerlijke eten dat je hebt bereid, maar ook van je geld. We gooien met z'n allen zoveel voedsel weg, dat het gewoon gênant is. Tot wel 34 kilo (!) per persoon (!) per jaar (!). En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om daar iets tegen te doen. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om je weekmenu's goed te plannen. Eet je broccoli en hou je daar wat van over? Maak de volgende dag broccolisoep. Ook reeds bereid eten kun je prima bewaren, daar heb je wel de juiste materialen voor nodig. Kies bijvoorbeeld voor die handige diepvries bakjes van Mepal.

Diepvries bakjes zijn speciaal geschikt voor voedsel

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lege boterbakjes te gebruiken, maar deze sluiten over het algemeen niet goed genoeg. Hierdoor kan het voedsel aangetast worden door de koude en daardoor minder goed eetbaar worden of zelfs alsnog bederven. Door te kiezen voor speciale diepvries bakjes kies je voor kwaliteit. Een bijkomend voordeel van deze diepvries bakjes is dat deze ook direct vanuit de vriezer kunnen worden opgewarmd in de magnetron. Kies je ervoor om het bevroren voedsel te verwarmen in de oven? Dan zul je de inhoud moeten overscheppen uit de bakjes.

Mepal heeft oplossingen voor veel alledaagse problemen

Of zelfs oplossingen voor zaken waarvan je niet eerder had gedacht dat dit een probleem was. Wat denk je van het meenemen van yoghurt en granola naar je werk? Of het eten van je ontbijt in de trein? Je kunt bij Mepal niet alleen terecht voor diepvries bakjes, maar ook voor broodbakjes, bewaardozen en lunchpotten. Er zijn veel verschillende soorten bakjes en meeneemcontainers voor allerlei soorten voedsel. Zo kun je een heerlijke salade meenemen in het ene bakje en vooraf geschild en schoongemaakt fruit in een ander bakje.

Besparen door te bewaren

Doordat je minder voedsel weggooit, hoef je minder voedsel aan te schaffen. Je zorgt er zo voor dat je veel minder geld op jaarbasis eigenlijk zomaar de kliko in kiepert. Door te kiezen voor handige bewaarmiddelen zorg je ervoor dat je voedsel, al bereid of nog rauw, beter kunt bewaren. Kies voor speciale diepvries bakjes zodat je voedsel dat je invriest daadwerkelijk kunt gaan gebruiken. Deze bakjes zjn misschien even een investering, maar ze verdienen zichzelf al snel weer terug.

Similar Articles

Comments

Recente posts