Dit moet je weten als je overweegt om geld te lenen!

Wil je nu of binnenkort geld lenen? Dan is het goed om je eerst even te verdiepen in de materie hieromtrent. Een goed begin is het halve werk zo zegt men weleens, en dat geldt zeker als je een geldlening wilt aangaan!

De soort lening

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken als je geld gaat lenen is de soort lening. Er zijn meerdere soorten geldleningen. Zoek je een lening voor een kleiner geldbedrag? Dan is de minilening de beste keuze. Over het algemeen kun je dan een bedrag lenen van zo’n 100 tot 1.500 euro. De minilening is gemakkelijk aan te vragen, zonder dat je al te veel documenten hoeft aan te leveren. Meer geld lenen? Dan is de persoonlijke lening de betere optie, want bij dit type lening kun je 5.000 euro of (nog veel) meer lenen. De maximale hoogte van het leenbedrag hangt bij de persoonlijke lening uiteraard af van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, des te meer je door de bank genomen kunt lenen.

Heb je doorlopend geld nodig? Dat kan een doorlopend krediet een goede optie zijn, want bij dit type lening kun je doorlopend geld opnemen uit je kredietdepot. En verder is er dan nog de creditcard, waarbij je ook geld leent, zodra je een aankoop doet met je creditcard. Aan het eind van de maand verrekent de creditcardmaatschappij het totaalbedrag van al je aankopen met je, en wordt dit van je lopende rekening afgeschreven. En tot slot is er nog een leenvorm die onder de aandacht mag worden gebracht, en dat is de zakelijke lening. Deze is er specifiek voor ondernemers, en is een goede optie voor als je een bedrijf wilt starten, of als je je bedrijfsactiviteiten sneller wilt uitbreiden.

De hoogte van je geldlening: kies het juiste bedrag

Niet alleen de soort lening is belangrijk, ook de hoogte van je lening is natuurlijk iets waar je even goed bij stil mag staan. De kunst is om het juiste leenbedrag te vinden, dat strookt met je leendoel. Leen niet te weinig, zodat je je leendoel goed kunt realiseren, maar leen ook niet te veel, om onnodige rentebetalingen aan de aanbieder van je lening te voorkomen. Het is dus verstandig om goed na te gaan welk bedrag je exact nodig hebt om je leendoel te realiseren. Een inventarisatie maken van alle (toekomstige) kostencomponenten van je leendoel is dus zeker een slimme zet! Zo leen je precies wat je nodig hebt, en niet meer.

De rentevergoeding

Heel belangrijk is de hoogte van de rentevergoeding waar een lening mee komt. Dit bepaalt namelijk hoeveel kosten je op je lening hebt. Een lager rentepercentage is dus altijd aantrekkelijk. Hoe hoger het leenbedrag is des te lager de rentevergoeding doorgaans is die er wordt gerekend door kredietverstrekkers.

Vergelijken via een vergelijking site

Steeds meer lening aanvragen lopen via Internet. Dat is ook logisch, want het is ronduit eenvoudig om tegenwoordig via Internet een lening aan te vragen. Daarnaast zijn vergelijking sites voor leningen ook een prima manier om snel te zien welke lening het beste bij jouw situatie past, en welke rentetarieven de kredietverstrekkers rekenen.

Similar Articles

Comments

Recente posts