Het zachte water in huis

Sinds een tijdje hebben wij het ‘zachte water’ in huis. Of althans, zo noemen wij het. In principe is het gewoon water maar dan gefilterd waardoor er geen kalk meer in zit. Dat lijkt een klein verschil want veel mensen denken dat water gewoon water is. Maar het verschil is enorm. In deze blog vertel ik je over de voordelen van ‘zacht water’ ofwel, ontkalkt water. Lees je mee?

Lekker glaasje vol

Water smaakt naar niks, of althans dat denken we. De smaak is heel neutraal maar daardoor pikken we het juist sneller op als er iets mis mee is. Zo detecteren we bijvoorbeeld snel een metaalsmaak als het water niet gefilterd is. Water dat met een waterontharder ontdaan is van de kalk, smaakt zoeter. Niet zoals suiker maar het voelt ook zachter in je mond en qua smaak.

Wees lief voor je huis

Daarnaast is water zonder kalk ook beter voor je leidingen en dat scheelt weer in het onderhoud. Door een waterontharder aan te schaffen vertraag je het proces van slijtage als het om je sanitair gaat.

Beter voor het milieu

Daarnaast komt er ook schoner water in terug in de leidingen, dit is het water dat we doorspoelen, waar we mee douchen of schoonmaken. Ook dat is beter voor het milieu. En niet alleen omdat het water schoner is maar ook omdat we minder zeepsop nodig hebben. Doordat het water puurder is, zien we dat een beetje zeepsop veel meer doet dan wanneer het vermengd wordt in water met kalk. De hoeveelheid chemicaliën die daarvan dus weer in het milieu terecht komen, wordt zo ook aanzienlijk kleiner.

Minder te schrobben

Dit betekent ook dat schoonmaken minder wordt omdat je met schoner water schoonmaakt. Zonder wat te doen houdt of maak de boel dus schoner. Denk bijvoorbeeld aan je douche. Als jouw water geen kalk bevat wordt de kans op kalkaanslag aanzienlijk kleiner. Maak je ultieme douche ervaring helemaal af met door de waterdruk verhogen zodat je ook geen miezerig straaltje meer hebt, en je kan dan extra genieten.

Je vindt het op Boshuis.nl

Maar waar vind je dit soort dingen nu allemaal? Nou op de website van Boshuis.nl! Hier hebben ze waterontharders en waterdruk-verhogers, alles wat daartussen in zit en ook daarbuiten. Wat jouw wensen voor het water in huis ook zijn. Je vindt het zo op de website van Boshuis.nl. Makkelijker kan het niet! Regel het nog voor het nieuwe jaar!

Similar Articles

Comments

Recente posts

Auto vakantie naar Italië: zo pak je dat aan!

Een autovakantie naar Italië is een geweldige manier om het prachtige land te verkennen. Of je nu de rustgevende sfeer van Toscane wilt opsnuiven...

Het beste bamboe ondergoed voor een milieubewuste levensstijl

Op zoek naar een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel katoenen ondergoed? Kijk dan niet verder dan bamboe ondergoed! Bamboe is een zeer duurzame...

Op vakantie gaan in Nederland: natuur- en stedentrips door het mooie Nederland!

Nederland is een prachtig land met veel verschillende soorten natuur en steden. Er is voor ieder wat wils! Of je nu houdt van wandelen...