De cryptobeurzen Bitvavo en Bitpanda beter bekeken

Ben jij een cryptobelegger, of wil je dit worden? Dan weet je wellicht dat er verschillende beurzen zijn waarop je kunt handelen in crypto. Deze beurzen worden ook wel ‘exchanges’ genoemd, oftewel de Engelse benaming voor beurzen. Cryptobeurzen zijn de moderne tegenhangers van de klassieke exchanges voor aandelen, obligaties, opties en termijncontracten. Omdat je met het Internet de hele wereld rond kunt, hebt je keuze uit ongelofelijk veel cryptobeurzen waar je eenvoudig online een account kunt aanmaken. Bitvavo en Bitpanda zijn twee van dit soort cryptobeurzen, die jou als belegger in crypto veel te bieden hebben. In dit artikel leggen we uit wat deze twee crypto exchanges te bieden hebben, en waar de onderlinge verschillen en overeenkomsten zitten.

Bitvavo: dit moet je weten over deze Nederlandse crypto exchange!

Handel je al in crypto, dan heb je waarschijnlijk weleens gehoord van dit platform. Bitvavo is een bedrijf dat is gevestigd in Amsterdam, en is opgericht in 2018. Daarmee is het platform relatief jong. De website van Bitvavo is in het Nederlands, wat het handelen in crypto erg gemakkelijk maakt, zeker als je de Engelse taal niet heel goed beheerst. De meeste cryptoplatformen uit het buitenland hebben namelijk geen Nederlandstalige ondersteuning. Daarnaast is ook de helpdesk Nederlands, fijn dus als je eventueel nog vragen hebt. Maar er zijn veel meer redenen aan te wijzen waarom je zou kunnen kiezen voor Bitvavo. Allereerst is er de ‘welkomstbonus’, die inhoudt dat je voor 1.000 euro gratis (dus zonder afdracht van commissie) crypto kunt kopen. Daarna betaal je een zeer lage fee, van maximaal 0,25% over al je crypto aankopen. Ook dat is goed nieuws, want daardoor spaar je veel geld uit ten opzichte van duurdere platformen, zeker als je veel crypto aanschaft. Verder kun je meer dan 150 verschillende soorten cryptovaluta aanschaffen via dit platform, en is het goed om te weten dat Bitvavo onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank. En dan hebben we het nog niet gehad over de gratis verzekerde opslag van bitcoins en allerlei altcoins, en de automatische rentevergoeding met stakingoptie! Want ook die mogen beslist worden aangevoerd als voordelen van Bitvavo. En goed om te weten: Bitvavo heeft een interface voor beginners en gevorderden, waardoor iedereen uit de voeten kan op dit cryptoplatform.

De Bitpanda exchange: de tegenhanger van Bitvavo

Anders dan Bitvavo is Bitpanda niet Nederlands. Het gaat hier om een crypto exchange die is gevestigd in Oostenrijk, en wel in Wenen. Net als Bitvavo is Bitpanda zeer gebruiksvriendelijk, wat een reden kan zijn om eens een account te openen bij deze exchange. Bitpanda is niet louter een crypto exchange, maar een handelsplaats voor digitale activa. Naast digitale valuta zoals bitcoins en litecoins kun je hier ook handelen in goud, zilver, platina en andere edelmetalen, in ETF’s, en in zogeheten fractionele aandelen. Ben je een gevorderde beleggers die breder wil beleggen en dus niet alleen in crypto, dan zou Bitpanda te verkiezen zijn boven Bitvavo. De commissie (dus de afdracht aan de exchange) ligt bij Bitpanda wel iets hoger dan bij Bitvavo, maar daar krijg je dus ook iets voor terug, namelijk onder meer veel meer keuze aan digitale activa. Net als Bitvavo kun je ook bij Bitpanda stakingsdiensten gebruiken voor je crypto, maar Bitpanda beschikt anders dan Bitvavo ook over een extra mooi betaalplatform met een Visa betaalkaart; de Bitpanda Card. En hoewel Bitpanda een buitenlands bedrijf is, wordt er toch een iDeal betaaloptie geboden, wat veel andere buitenlandse exchanges dan weer niet hebben. Tot slot zijn er nog twee andere voordelen aan Bitpanda die mogen worden belicht. Er zijn namelijk indexfondsen beschikbaar waarbij je automatisch belegt in de 5, 10 of 25 beste cryptovaluta. Leuk dus als je van gespreid beleggen houdt, en dit niet allemaal zelf wil uitzoeken. En het Bitpanda Savings Plan moet ook beslist genoemd worden. Met dit plan wordt er periodiek geld van je bankrekening geschreven, wat direct en automatisch wordt geïnvesteerd in de crypto van jouw keuze! Wil je meer weten over Bitpanda? Lees dan deze Bitpanda review maar eens om alles te weten wat je moet weten als je deze crypto exchange overweegt te gaan gebruiken als handelsplatform.

Similar Articles

Comments

Recente posts