Zo creëer je meer ruimte in huis en breng je jouw interieur naar de top

Hoe je ook woont, een gevoel van openheid en ruimte in huis is erg belangrijk. Ruimte is huis geeft je rust en zorgt ervoor dat je je in huis prettiger voelt. Het is dan ook fijn om van je huis een echt thuis te maken, de plek waar je je echte jij kunt zijn. De plek waar je thuis komt na een lange dag werken, een vakantie of een wereldreis. Maar tegenwoordig ook de plek waar aan de eettafel wordt gestudeerd, waar de zolderkamer is ingericht als thuiswerkplek en waar de woonkamer sinds anderhalf jaar ook als sportschool dient. Daarom is het juist nu des te meer van belang om ruimte in huis te creëeren, hoe lastig dat soms ook is. Het is natuurlijk erg afhankelijk van de ruimte zelf, met daarbij nog de vormen in de woning, de hoogte en het daglicht dat naar binnen schijnt. Het blijft daarom maatwerk, maar toch zijn er een aantal tips die in iedere woning van pas komen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Daglicht

Het belangrijkste element is daglicht, dit is onwijs van belang om een ruimtelijk gevoel te creëren. Is je huis altijd donker, dan voelt het immers ook kleiner. Niet in iedere kamer zal je kunnen beschikken over een grote hoeveelheid daglicht, maar je kunt altijd proberen meer daglicht binnen te laten schijnen. Kies voor de woonkamer bijvoorbeeld mooie stalen schuifdeuren. Met een schuifdeursysteem heb je niet alleen ruimtelijke, grote ramen, maar ook is dit hartstikke functioneel. Schuifdeuren brengen daarnaast altijd veel sfeer en uitstraling met zich mee, wat eigenlijk iedere kamer wel ten goede doet. Door verschillende schuifdeursystemen te vergelijken kun je deze helemaal afstemmen naar jouw wensen, zowel op het gebied van functie als van design.

Hoge ruimtes

Vooral wanneer je klein woont zal je in woning veel baat hebben bij het slim gebruik van hoogte. Door de ruimte praktischer in te delen maak je optimaal gebruik van de ruimte. Met een hoogslaper kun je bijvoorbeeld boven slapen en onder studeren aan een bureau. Ook is dit ideaal voor studentenkamers. Die zijn vaak al niet zo groot, maar door hoge ruimtes slim te gebruiken kun je toch optimaal gebruik maken van de kamer. Ook wanneer kinderen samen op een kamer slapen is dit ideaal.

Minder spullen

De laatste tip is een inkoppertje, met minder spullen in huis heb je meer ruimte. Veel spullen in een ruimte geven een benauwd en verstikkend gevoel en dit is wel het laatste wat je wilt. Wees niet bang om eens een grote schoonmaak te houden en spullen weg te doen. Je hoeft het niet perse weg te gooien, maak iemand anders er bijvoorbeeld blij mee via tweedehands websites of kringloopwinkels. Kijk kritisch naar wat je gebruikt en wat wel weg mag. Houd je alsnog veel spullen over, zorg dan dat deze netjes opgeruimd zijn in bijvoorbeeld opbergmanden of bakken.

Similar Articles

Comments

Recente posts