HR software kan problemen voorkomen

Wanneer je een bedrijf hebt en je hebt mensen in dienst, dan kan het overzicht snel verloren raken. Wie werkt wanneer, welke diensten en wie is er ziek of met verlof? De personeelsadministratie kan een rommeltje worden als je niet heel alert bent. Zeker wanneer je deze administratie nog op papier, in mappen en op printjes doet. Nu kan het zomaar zijn dat je niet erg voor automatisering bent, maar in dit geval kan het veel problemen voorkomen.

Wat kan HR software voor jouw bedrijf betekenen?

HR software omvat veel meer dan alleen de personeelsadministratie. Tenminste, als jij dat wilt. Een van de voordelen van de HR software van BCS is dat deze uit losse onderdelen (modules) bestaat. Je kunt het HR software-pakket samenstellen zoals het bij jouw bedrijf past. Zo kun je in deze software je complete personeelsadministratie implementeren, maar ook de loonadministratie, de verzuim- en verlofadministratie en zelfs de planning- en tijdregistratie. Maar er is meer. Je kunt ook veel leren over je bedrijf dankzij de module HR Analytics. Dankzij deze module kun je inzicht krijgen in bijvoorbeeld het ziekteverzuim, de declaraties en de salarisgegevens. Aan de hand hiervan kun je beslissingen nemen die op meer gebaseerd zijn dan alleen op onderbuikgevoel.

Er is nog veel meer

Een belangrijk deel van de taken van een HR-afdeling is het on- en offboarden van medewerkers. Een goed onboarding-programma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en dat ze leren hoe het bedrijf in elkaar zit. In veel gevallen gaat de offboarding (uitdiensttreding) geruisloos, maar dat is eigenlijk heel jammer. Een evaluatie (of eindgesprek) kan veel helderheid geven over de gang van zaken binnen het bedrijf. Niet alleen de sfeer kan dan worden besproken, maar ook de werkdruk en de verbeterpunten. Een medewerker gaat, over het algemeen, niet uit dienst omdat hij geen zin meer heeft om te komen werken, vaak is er iets anders aan de hand.

En dan dit

Staat er een loonsverhoging op de planning? Dan is het fijn om met de module “Proforma” te kunnen tonen wat deze loonsverhoging voor gevolgen zal hebben voor de betreffende medewerker. En wat als je een wagenpark met leaseauto’s hebt rijden? Ook dan is het belangrijk dat je precies weet hoe en wat. Hoe lang lopen de huidige contracten nog door? Wanneer is het tijd voor het inruilen voor een andere leaseauto? Is er schade gereden? Daarbij is het fijn dat er een speciale module beschikbaar is voor de declaraties. Denk dan aan bonnen voor het tanken, het declareren van een overnachting of een lunch. Geen gedoe meer met losse bonnetjes, alleen nog even invullen in de app en je weet dat ook deze administratie in goede orde verloopt.

Je ziet het, dankzij de modules is de HR software van BCS voor ieder bedrijf te gebruiken. Op de site lees je er meer over. Je kunt hier ook een demo aanvragen.

Similar Articles

Comments

Recente posts