Een incassobureau inschakelen als laatste optie

Het kan iedereen overkomen die een debiteur heeft. Deze wil niet betalen en je krijgt met geen mogelijkheid je geld terug. Dit is een ontzettend vervelende situatie. Soms is het uit overmacht van de debiteur, maar soms is het gewoon uit onwille om te betalen. Dan eindigt u zelf met een geldtekort, en daar wordt niemand blij van. Daarom schrijf ik vandaag een blog over wat je moet doen om van zulke wanbetalers af te komen. Veel leesplezier!

 

Wanbetalers, hoe kom je er van af?

Er zijn verschillende manieren om je geld toch terug te krijgen. De eerste stap is om op een vriendelijke maar dringende toon de debiteur te verzoeken om onmiddelijk het verschuldigde bedrag over te maken. Als hier geen response op komt, kun je proberen via elk contactgegeven dat je hebt de wanbetaler te bereiken. Als je een groter bedrijf hebt kun je vervolgens een officiele betaleningsherinnering sturen als je geen reactie krijgt. Dit heet een aanmaning. Hier kunnen ook extra kosten naast de schuld in rekening gebracht worden. Als je na meerdere aanmaningen nog steeds geen geld hebt gekregen, kun je als laatste redmiddel een incassobureau inschakelen

 

Een incassobureau inschakelen als laatste hulpmiddel

Deze laatste stap is een stap die je liever niet wilt doen. Toch zit er in sommige gevallen niet veel anders op. Uiteindelijk heb je gewoon recht op je geld, en moet je dat hoe dan ook terugkrijgen. Voordat je een incassobureau daadwerkelijk aan de deur laat kloppen kun je ook het advies van een incassobureau inschakelen. Wat je ook doet, het is erg belangrijk om er zeker van de te zijn dat de debiteur voldoende is geinformeerd over de achterstallige betaling(en). Een incassobureau inschakelen is vooral een goed idee als je nog wel een goede relatie wilt houden met de debiteur. Je kunt het bureau namelijk als een soort bemiddelaar zien. 

 

Hoe een incassobureau inschakelen werkt

Deze bemiddelaar, het incassobureau dus, gaat voor jou aan de slag om het achterstallige bedrag van je klant terug te krijgen. Per specifieke klant verschilt de aanpak en werkwijze een beetje. Dit komt omdat een incassobureau op zoek gaat naar het optimale resultaat. De eerste stap van een incassobureau is het incasseren van het verschuldigde bedrag zonder juridische stappen. De kosten van het incassobureau worden namelijk ook op de wanbetaler verhaald, en dat is vaak al reden genoeg voor de wanbetaler toch snel te betalen. Mocht dit allemaal niet baten, dan kan er nog door het bureau een rechtelijke procedure gestart worden. Maar laten we hopen voor alle partijen dat het daar niet op uit loopt!

Similar Articles

Comments

Recente posts