Een spoedcursus astrologie

Iedereen heeft weleens gehoord van astrologie. Sommigen houden ervan, anderen vinden het minder, en een enkeling vraagt zich alleen maar af wat het verschil nou is tussen astronomie en astrologie want ze vergeten het steeds. In welke categorie je ook valt, astrologie kan ontzettend behulpzaam zijn als je door een moeilijke periode gaat in je leven. Natuurlijk is het niet de oplossing, geen enkel individueel iets lost een probleem op, maar voor sommige mensen geeft astrologie net het inzicht dat ze nodig hebben. Het bellen van een astroloog is dus zo slecht nog niet. Nog niet overtuigd? Laten we een kijkje nemen in de wereld van de astrologie!

Astrologie 101

Ook wel astromantie genoemd, het woord astrologie is afgeleid van het Griekse woord “astrologia”, wat de samenhang tussen mensen, gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen beschrijft. Astrologie is een pseudowetenschap. Dit is een ‘wetenschap’ die de daadwerkelijke wetenschappelijke test en methodes niet doorstaat, en dus niet onder de echte wetenschap valt, maar waarvan haar volgers het nog altijd duiden als een bewezen wetenschap. Astrologie valt dus niet wetenschappelijk kracht bij te zetten, maar dat neemt nogmaals niet weg dat je er geen inzicht of andere positieve gevoelens uit kan halen. Laten we eens kijken hoe.

Wat betekent dit voor jou?

Er is ontzettend veel te vinden over jouw sterrenbeeld. Zoek dus eerst eens op welk sterrenbeeld je hebt, als je dit nog niet wist. Dit gaat per maand, maar de sterrenbeeldentelling overlappen de maanden van het jaar. Zo loopt de maand van de Stier van 20 April tot 20 Mei. Als je eenmaal weet wat je sterrenbeeld is, is er ontzettend veel om op te zoeken. Zo kun je vinden met welk sterrenbeeld je het meest compatibel bent in vriendschap en/of de liefde, je kunt de karaktertrekken van jezelf nagaan waar je nog aan moet werken, je kunt allerlei kleine maniertjes vinden die jouw sterrenbeeld blijkbaar heeft, etc.

Astrologie is een pseudowetenschap, maar het is ook erg leuk. Zolang je er vanuit gaat dat jij nog steeds de controle hebt over je dag en over hoe je op dingen reageert, is astrologie en het bellen van een astroloog een leuke manier om jezelf beter te leren kennen. Je komt misschien achter dingen over jezelf waarvan je helemaal niet wist dat je ze had. Ik zelf heb altijd lol met het opzoeken van mijn horoscoop, want soms klopt het helemaal niet (en dan is het grappig) en soms klopt het zo erg dat je toch even over je schouder kijkt. Dus, heb er lol mee!

Similar Articles

Comments

Recente posts