Een thuiskantoor inrichten doe je zo!

Door de huidige situatie moet het overgrote deel van Nederland vanuit huis werken. Voor sommige mensen zal dit een verademing zijn omdat ze zich thuis beter kunnen concentreren. Voor de ander zal het in het begin heel erg wennen zijn. Het wennen kan te maken hebben met de apparatuur die je tot je beschikking hebt op kantoor, maar ook om thuis de verleidingen van series kijken, gamen of middagdutjes te weerstaan. Mijn tip om op en top gecontreerd thuis aan de slag te gaan? Zorg ervoor dat je een echte werkplek voor jezelf inricht. Een aparte kamer om een tijdelijk kantoor in te vestigen zou natuurlijk het optimale zijn, hier kun je geconcentreerd en productief aan de slag. Voor sommigen zal dit helaas niet mogelijk zijn en dan is het goed om wel een apart gedeelte van een kamer in te richten als werkplek. Geïnteresseerd geraakt? Lees dan snel verder!

Net als op kantoor

Ik benoemde het net al even, het is natuurlijk het fijnst werken als je alle aparatuur in je thuiskantoor hebt staan die je normaal op je werk ook gebruikt. De meeste werkgevers vinden het dan ook geen probleem dat je jouw kantoor op locatie even tijdelijk verhuisd naar thuis. Ben je gewend om op kantoor met meerdere schermen te werken? Dan raad ik je ook zeker aan om dat thuis ook te doen. Het vereist even een kleine volksverhuizing, maar je plukt er wel de complete thuiswerktijd de vruchten van. Ook alle accessoires die je normaal gesproken gebruikt zou ik meenemen. Denk hierbij aan een apart toetsenbord, dockingstation of een muis waar je geen kramp van in je hand krijgt. Het nabootsen van de kantoor situatie zorgt ervoor dat je het aparte gedeelte van jouw huis echt als kantoor gaat zien. 

Wat je niet moet vergeten

In grote lijnen weet iedereen van zichzelf wel wat voor hem of haar lekker werkt. Toch zijn er ook wat kleine dingetjes die je gauw vergeet, maar eigenlijk niet moet vergeten. Een USB kabel is bijvoorbeeld zo'n klein dingetje dat je toch al gauw vergeet. Totdat je draadloze muis of toetsenbord leeg is en die kan alleen opgeladen worden met een USB kabel. De meeste mensen hebben zo'n kabeltje vast wel ergens liggen, maar om je een hoop frustratie en zoekwerk te besparen, zou ik hem toch maar van je werk meenemen. Daarnaast kan een verlengsnoer ook handig zijn, werk je met meerdere schermen, een dockingstation en een laptop dan heb je al gauw meerdere stopcontacten op één plaats nodig. Mijn thuiskantoor is ingericht, de jouwe ook?

Similar Articles

Comments

Recente posts