Iets voor mijn ouders doen

Wat was het een mooi plan, dat verhuizen naar het buitenland en daar iets beginnen. Maar toen Corona naar Europa kwam, heb ik snel besloten om Spanje weer te verruilen voor Nederland. Inmiddels woon ik weer in een knus huis in Nederland, werk vanuit huis, en zit ik gelukkig niet vast in Spanje, waar het virus heel erg ingrijpend is geweest.

Ik heb besloten om me juist nu in deze tijd wat meer om mijn ouders te bekommeren. Maar om me aan de Corona maatregelen te houden, kan en mag ik hen uiteraard niet omhelzen, of überhaupt te dichtbij komen. Maar ik heb besloten dat wat ik wel kan doen, is hen van een afstand helpen. Dus een paar stappen die ik nu bijvoorbeeld voor hen doe:

De tuin opnieuw doen

Mijn ouders hebben een hele fraaie tuin, alleen doen ze er zo weinig aan op het gebied van onderhoud. Dus het leek mij een uitstekend idee om juist nu hun tuin even een flinke beurt te geven. Op die manier kunnen zij er lekker van genieten als de zon tevoorschijn komt. Tuintafels online bestellen en tuinstoelen kopen was ook allemaal geen probleem.

Nadat ik een beetje aandacht aan de grasmaaier heb besteed, de heg een goede trim heb gegeven, en de hoge drukspuit op het terras heb gezet, staat de tuin er nu weer superieur bij. Mijn ouders zijn weer helemaal in hun nopjes en hebben ontdekt hoe ze een selfie kunnen sturen als ze buiten zitten.

Boodschappen

Ik heb ook liever niet dat ze al te vaak naar de supermarkt gaan, dus ik doe tegenwoordig ook voor hen de boodschappen. Dit hoeft uiteraard allemaal niet meer fysiek, want je kan gewoon online je boodschappen bestellen. Ik weet precies wat ze graag willen, dus ik kan gewoon bestellen. Inmiddels geeft mijn moeder wel af en toe verzoekjes door, maar die kan ik ook gewoon inwilligen!

Heel veel contact

Uiteindelijk is een gebrek aan persoonlijk contact het grootste gevaar voor ouderen. Ik ben nu elke week wel een paar keer met ze aan het bellen. Zelfs mijn vader, die normaal niet zo veel zegt, hangt nu graag aan de telefoon.

Mijn moeder is ook echt dol op spelletjes. Ik heb haar nu uitgelegd hoe we samen puzzel spellen met elkaar kunnen spelen via de mobiel en iPad. Mijn vader houdt het voorlopig toch bij wat er op televisie wordt uitgezonden, maar ook dat bespreken we de volgende dag samen via de telefoon.

Similar Articles

Comments

Recente posts

Hoe reis jij naar je werk?

Anno 2020 is duurzamer ondernemer steeds belangrijker geworden. We verwachten van bedrijven dat ze hun maatschappelijk verantwoordelijkheden dragen en dat ze op een duurzame...

Black Friday

Black Friday is ook in ons land al jaren een fenomeen. Jaarlijks neemt de aandacht toe en veel mensen kijken er al weken vooraf...

Een bedrijfsvoertuig kopen? Let hierop bij de aanschaf!

Ben je op zoek naar een nieuw voertuig voor je bedrijf maar weet je niet zo goed waar je op moet letten tijdens het...