Een machine financieren?

Als jouw onderneming zich bezighoudt met het productieproces van bepaalde producten of werkzaam is in de bouw, dan is de kans enorm groot dat je daarvoor machines nodig hebt. Waarschijnlijk heb je de machines die je nodig hebt al, maar het kan ook voorkomen dat jouw onderneming het geld niet op de plank heeft liggen om nieuwe machines aan te schaffen, mocht je bedrijf toe zijn aan het vernieuwen van de machines. Het is dan belangrijk om te kijken naar de financiering van de machines, want het is en blijft wel belangrijk dat je werknemers kunnen blijven werken. Wanneer een machine zijn werkt niet kan doen, dan is het vrij logisch dat je daardoor een hoop geld kunt verliezen en dat moet je natuurlijk voorkomen. In dit artikel vind je meer informatie over hoe jij een machine het beste kan financieren. 

Een lening aanvragen 

Dat jouw bedrijf niet het geld op de plank heeft liggen om een dure machine aan te vragen, is begrijpelijk en hier hoef jij je zeker niet voor te schamen. Gelukkig stikt het in Nederland van de kredietverstrekkers die hun geld maar al te graag uitlenen. Hierbij kan je denken aan een bank, maar ook aan een ander type financiële instelling. Je kan bij deze kredietverstrekkers een lening aanvragen waar jij vervolgens machines mee kan aanschaffen. Dit is zeker niet altijd de beste keuze die je kan maken, maar als er geen andere oplossing is, dan kan je beter een lening aanvragen bij een kredietverstrekker dan dat je werk stil komt te liggen.

Een machine leasen 

De beste keuze die jij voor je onderneming kan maken, is het leasen van verschillende machines. Veel mensen denken dat de machine dan geen eigendom van de onderneming wordt, maar dat is in dit geval wel zo. Een leasemaatschappij heeft namelijk niets aan een machine waar de leasemaatschappij helemaal niet mee kan en die ook nog eens moeilijk door te verkopen is. Voor het leasen van een machine zou je een leasemaatschappij moeten contacteren. Zij gaan samen met jou kijken naar de behoeftes van je onderneming. Na het afbetalen van het contract zal de onderneming eigenaar worden van de machine lease. Het is in feite dus een vorm van huurkoop. Mocht jij een machine hebben die je graag door andere bedrijven wilt laten leasen, dan kan je het beste voor vendor leasing kiezen. 

 

Similar Articles

Comments

Recente posts