EPDM, geschikt voor elk dak

EPDM, wat is dat eigenlijk? EPDM staat eigenlijk voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Het is een groep van rubbers die goed bestand zijn tegen zonlicht en weersomstandigheden. Hierdoor is het dan ook perfect om een dak mee te bedekken. Je kunt het in verschillende diktes bestellen, namelijk 1 mm dik of 1,3 mm dik. Het hangt ervan af waar je het voor gaat gebruiken. Wil je graag het dak van een veranda bedekken? Dan is de dikte van 1 mm goed, aangezien dit ongeveer 50 jaar lang meegaat. Maar als je het dak van je huis of garage gaat bedekken, dan wordt er aangeraden om EPDM van 1,3 mm dik aan te schaffen. Dit gaat namelijk nog langer mee, zodat je lang verzekerd bent van een waterdicht dak. Wil je dit graag bestellen?

EPDM dakbedekking op maat

Je kunt dit gemakkelijk bestellen, zodat je er niet de deur voor uit hoeft. Het enige wat je nodig hebt zijn de afmetingen van het desbetreffende dak, zodat de winkel het juiste pakket kan samenstellen met genoeg van elk product. Zo wordt er uiteraard ook lijm meegeleverd. Als je EPDM dakbedekking op maat wil bestellen, heb je vaak ook de keuze uit verschillende pakketten. Bekijk goed welk pakket welke producten bevat, want wellicht heb je het een en ander nog in huis. Uiteraard is het altijd mogelijk om later nog meer lijm te bestellen bijvoorbeeld, als je te kort komt. Bekijk van tevoren wel even wat voor klus het is, zodat je de juiste producten bestelt. Gaat het om een grote klus? Dan is het bijvoorbeeld handig om contactlijm in een drukvat te gebruiken. Hierdoor ben je sneller klaar en je hebt niet te maken met stroom. Overigens kun je naast een dakbedekking pakket, ook een pakket bestellen voor de dakgoot.

Dakgoot renoveren of repareren

Is de dakgoot aan renovatie toe? Dan is het handig om een dakgootpakket te bestellen, zodat je zelf de dakgoot kunt gaan renoveren. Zo’n pakket bevat alles wat je nodig hebt, inclusief een handleiding waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Hiermee hoef je niet een hele nieuwe dakgoot aan te schaffen, maar kun je de dakgoot gewoon voorzien van EPDM. Zo kan de dakgoot weer minimaal 50 jaar lang meegaan, en zal het weer waterdicht zijn. In sommige pakketten wordt overigens vaak ook een hemelafvoer bijgeleverd als je die nodig hebt, maar die kun je ook los bestellen!

Similar Articles

Comments

Recente posts