Dankzij vaccinaties tegen deze ziektes ga je veilig op reis

Wanneer je een reis gaat maken is dat uiteraard erg spannend. Het is echter altijd belangrijk om je goed voor te bereiden op een reis. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen zal komen te staan. Op deze manier kan je tijdens de reis vooral gaan genieten. Het is bijvoorbeeld zo dat er in sommige delen op de wereld nog ziektes rondwaren die we in het westen van Europa niet echt meer tegenkomen. Dat is op zich geen probleem, maar als je naar deze landen gaat reizen is de kans aanwezig dat het lichaam hier vervelend op kan reageren. Als je dan een virus oploopt is de kans klein dat het lichaam zichzelf kan beschermen tegen het virus. Zo kan je dus ziek worden tijdens jouw reis. Het is daarom aan te raden om dit te voorkomen en te kiezen voor de nodige vaccinaties. 

 

DTP

Dankzij een vaccinatie is het namelijk mogelijk om het lichaam te beschermen tegen een virus. Niet altijd betekent een vaccinatie dat je een virus niet meer kan oplopen. Wat een vaccinatie wel kan doen is voorkomen dat je op een ernstige wijze ziek zal worden van de ziekte. De DTP vaccinatie kan bijvoorbeeld een goede optie zijn als vaccin voordat je op reis gaat. De drie letters binnen deze vaccinatie staan voor drie verschillende soorten ziektes. De D staat voor difterie, de T staat voor tetanus en de P staat voor polio. Deze drie virussen kunnen in gebieden als Azië en Afrika nog in een grote mate aanwezig zijn. Het is dan ook geen slecht idee om in deze gevallen te kiezen voor een vaccinatie tegen deze ziektes. Zo bescherm je jouw lichaam tijdens de reis. 

 

Gele koorts 

Een andere ziekte die je tijdens een verre reis zou kunnen oplopen is gele koorts. Dit is een vervelende ziekte waar je gedurende een leuke vakantie echt niet op zit te wachten. Daarom is het ook bij dit virus mogelijk om te kiezen voor een vaccinatie. De vaccinatie gele koorts kan jouw lichaam beschermen tegen deze ziekte. Je kan door het virus namelijk een ontsteking op gaan lopen aan de lever. De ziekte gele koorts kan overgebracht worden door de prik van een mug. Wanneer je naar Afrika reist is het daarom aan te raden om voor dit vaccin te kiezen. Bovendien voorkom je zo vervelende symptomen van de ziekte. Een paar van de symptomen zijn bijvoorbeeld: koorts en rillingen, hoofdpijn, vervelende vormen van spierpijn, misselijkheid en ook kan je te maken krijgen met geelzucht.

Similar Articles

Comments

Recente posts