Zo maak je je eigen dartkamer thuis

Enkele maanden geleden leerde je dart kennen. Je raakte er zo van in de ban dat je eigen dartkamer thuis wilt inrichten. Zo kun je darten wanneer je zelf wilt en wordt je door niets of niemand uit je concentratie gehaald. Een volwaardige dartkamer inrichten thuis kan als je met enkele belangrijke factoren rekening houdt. Kortom, hoe pak je dat best aan, je eigen dartkamer thuis inrichten met een geweldig dartbord?

Je eigen dartkamer thuis met een heuse wedstrijdbaan

Om thuis zo goed mogelijk te trainen in je eigen dartkamer heb je in de eerste plaats een professionele wedstrijdbaan nodig. Daar moet je dartkamer groot genoeg voor zijn. Een professionele wedstrijdbaan heeft een lengte van minstens vier meter, een breedte van drie meter. De dartbord hoogte bedraagt eveneens drie meter.

Dartkamer met kleinere baan kan ook

Is je dartkamer thuis niet groot genoeg om een ​​complete en dus professioneel volwaardige dartbaan op te zetten? Geen probleem, ook in een kleinere dartkamer kun je een eigen dartbaan onderbrengen. Wel een must is dan dat het midden van je dartbord of de bull's eye minimaal 1,73 meter boven de vloer hangt. De afstand gemeten vanaf de zogenaamde werplijn tot de voorkant van je dartbord is minstens 2,37 meter. Daarbij komt nog dat de oche minimaal 61 centimeter breed zijn. Controleer de minimale breedte van de oche door de diagonale lijn tussen het hart van het dartbord tot de oche te meten. Die moet dan weer minstens 2,93 meter zijn. Voldoet je eigen dartkamer thuis aan deze minimale afmetingen? Dan kun je thuis trainen in je eigen dartkamer.

Je eigen dartbaan met aangepaste verlichting en scorebord en verlichting

Voor een volwaardige eigen dartkamer met dartbaan heb je best nog voldoende ruimte over voor het plaatsen van een scorebord. Dit is niet alleen handig, maar toont ook professionele. Het dartsbord is ook voldoende verlicht om vervelende schaduwen op het bord te voorkomen. Geef de voorkeur aan een elektronisch scorebord. Zo kun je je maximaal concentreren op het darten.

Je eigen dartkamer met vloerbescherming

Is de vloer (bekleding) gevoelig aan slijtage of makkelijk te beschadigen? Het plaatsen van een dartmat is dan zeker een goed idee. Zo een aangepaste dartmat is niet alleen handig om je vloer te beschermen tegen allerlei beschadigingen. Ze duidt ook de juiste afstand aan van waarop je je pijlen moet werpen. Die dartspijlen kunnen ook de muren van je eigen dartkamer beschadigen. Bescherm ze met een zogenaamd dartbord kabinet of een surroundring.

Similar Articles

Comments

Recente posts