3 ideeën voor een bijzonder kerstdiner

Sinterklaas is weer geweest en nu komen de feestdagen er alweer bijna aan. Ondanks dat kerst er door corona dit jaar voor veel mensen waarschijnlijk anders uitziet dan in andere jaren zijn de feestdagen een leuke gelegenheid om eens groots uit te pakken. Met een lekker en bijzonder kerstdiner bijvoorbeeld! Maar wat zet je dan op tafel? Voor veel mensen levert het kerstdiner toch ieder jaar de nodige stress op. Niet nodig! Lees deze blog en doe alvast wat culinaire inspiratie op!

Nederlands

Wat dacht je van een kerstdiner in Nederlandse sfeer? Veel mensen sloven zich met kerst altijd gigantisch uit met allerlei lekkere hapjes uit andere landen en met exotische gerechten, maar je kunt het ook dicht bij huis zoeken. Een Nederlands kersdiner kan ook heel feestelijk zijn en betekent echt niet per se stamppot of aardappelen, groente en vlees op tafel. Hoewel ook dat heerlijk kan zijn natuurlijk. Bij een Nederlands kerstdiner denken wij aan lokale en seizoensgebonden ingrediënten, misschien een lekker recept met vis- en schaaldieren en bijvoorbeeld een heerlijke, ambachtelijke appeltaart toe. En voor wie groots wil uitpakken; wat dacht je van een hele kaas op tafel? Online kun je een Hele kaas kopen, ook leuk om dergelijke kaas cadeau te doen!

Tapas hapjes

Zoveel mensen, zoveel wensen. En dat gaat al helemaal op wat betreft voorkeuren over eten. Wat de ene persoon heerlijk vindt is voor een ander misschien wat flauw, smaakloos of juist te pittig. Hoe leuk is het als er voor iedereen iets lekkers te kiezen is? Daarom is het een leuk idee om in plaats van een groot hoofdgerecht gewoon verschillende lekkere, kleinere gerechtjes te maken. Zo kan iedereen kiezen wat hem/haar aanspreekt en zelf zijn bord volleggen met waar hij zin in heeft. Een beetje tapas-stijl. Veel kleine gerechtjes klinkt misschien als veel werk maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sommige koude gerechtjes kun je de dag van tevoren al maken, en de gerechtjes hoeven ook helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Vegetarisch

Voor wie dit jaar een duurzame kerst wil vieren is een vegetarisch of veganistisch kerstdiner dé optie! Vegetarisch en veganistisch eten is in veel gevallen een stuk milieubewuster dan vlees of vis. Dus met een dergelijk kerstdiner doe je niet alleen jezelf en je gasten een plezier, maar ook de hele planeer Aarde. Dus durf te experimenteren en ontdek hoe lekker dit kan zijn! Online zijn ontzettend veel heerlijke (en makkelijke) recepten te vinden waar je uit kunt kiezen.

We wensen jullie allemaal een prettig kerstfeest en een fijne vakantie!

Similar Articles

Comments

Recente posts