Back to school doe je zo!

Juli, het is de maand van de zomer. Lekker op vakantie of onder de parasol in je tuin, zolang het maar ontspannend is! Voor vele is het de maand om onbezorgd te genieten, en dat je dan niet met werk of school bezig wil zijn in natuurlijk logisch. Maar de zomer is niet alleen een tijd van ontspannen, je zal je toch echt een keer moeten gaan voorbereiden op het nieuwe schooljaar. En om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken staan hier wat tips op een rijtje, zodat je jouw schooljaar knallend van start kan!

Laat je niet verassen!

Het gebeurd iedereen wel eens een keer in zijn leven. De zomer lijkt maar niet te stoppen en je geniet met volle teugen, om opeens in het laatste weekend te realiseren dat je al in de eerste lesmaand van alles in moet leveren. Dit zorgt natuurlijk voor een flinke lading stress en weg is je zomer gevoel! Zorg er dus voor dat je ruim van te voren een middagje uittrekt om alvast de eerste paar weken vooruit te plannen. Een persoonlijke tip, gebruik niet alleen de agenda van je telefoon! Schaf bijvoorbeeld een whiteboard aan, hier kan je perfect je eigen planning op uitschrijven. Het voordeel hiervan is dat je nu nooit meer om je agenda heen kan. Geen onaangename verrassingen dus!

Regel die herschrijving!

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je zal niet de eerste zijn die het vergeet. En dat kan meer gezeur en problemen opleveren dan je wellicht denkt. Sommige scholen zullen je zelfs echt niet meer toelaten. Dit is natuurlijk doodzonde, al helemaal wanneer je in je laatste jaar zit. En als je dan toch je herinschrijving regelt kan je meteen even nagaan of je verder nog informatie aan jou school moet verstrekken. Dit kan je een hoop gezeur en stress in de eerste schoolweek besparen!

Begin het jaar fris!

Een nieuw schooljaar begin je het lekkerst met wat nieuwe spulletjes. En niet alleen een nieuwe pen en collegeblok, maar kijk ook eens in je garderobe. Op de eerste schooldag moet je er natuurlijk wel op en top uit zien! Dit maakt het back to school shoppen ook nog eens veel leuker, want naast de saaie kantoorartikelen kan je dus ook even je favoriete kledingwinkel in duiken! Zo kom jij op de eerste schooldag fris en fruitig aan vol energie om er weer het beste van te maken!

Similar Articles

Comments

Recente posts