Wat moet je weten voor een wereldtrip?

Ik ben altijd een buiten persoon geweest. Al vanaf mijn vijfde levensjaar geniet ik van lange boswandelingen in het hartje van Nederland. Samen met mijn ouders ging ik vaak naar Austerlitz op de Hoge Veluwe. Austerlitz is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, gemeente Zeist. Vlak naast het dorp is een hoekige piramide gebouwd van aarde, met op de top een obelisk. Het bouwerk stamd uit de negentiende eeuw en heeft te maken met Napoleon Bonaparte, een Franse generaal en dictator tijdens de laatste regeringen van de Franse Revolutie. Maar ik dwaal af, het punt is dat onze boswandelingen mij altijd hebben geïnspireerd om de wijde wereld in te trekken. Toen ik vijftien was wist ik al honderd procent zeker dat ik een keer een wereldreis zou gaan maken. Toen ik afgelopen zomer eindelijk achttien geworden was, wist ik dat tijd rijp was!

De planning

Mijn plan was om vanuit Nederland eerst een rondje door Europa te maken. Met gebruik van liften zou ik mijzelf naar Spanje krijgen, waar ik de befaamde Pedraforca berg zou trotseren. Vervolgens zou ik daar werk moeten vinden om mijn reis naar Zuid-Amerika te kunnen betalen. Het vliegtuig zal me niet naar de zonnige stranden van Buenos Aires vliegen, maar naar de jungle. Daar zal ik mijn best doen om in contact te komen met oude sjamanen die mij de weg naar Machu Picchu konden laten zien. Door middel van liften wil ik mijzelf omhoog werken naar de Verenigde Staten. Toen ik de documentaire “Free Solo” zag wist ik zeker dat ik ooit naar Yosemite zou moeten gaan. Daar zou ik met gebruik van veel meer klimmateriaal dan Alex Hannold de befaamde El Capitan beklimmen. De reis zal vervolgens Azië natuurlijk ook nog meepakken, alleen heb ik nog geen idee wat ik daar specifiek wil zien.

De laatste inkopen

Voordat ik op pad kan gaan doen ik natuurlijk de juiste spullen in te kopen. Ik wil het liefst zo licht mogelijk reizen, dus het leek me slim om mijn oude laptop maar thuis te laten. Ik wil overal waar ik ben toch een connectie hebben met de digitale wereld. Een tablet lijkt perfect aan te sluiten op die wens. Ik heb er afgelopen verjaardag zelfs al eentje van mijn ouders gekregen, nu ben ik alleen nog op zoek naar de Samsung Galaxy Tab A 10.1 hoes. Verder wil ik lichtgewicht kleding meenemen en enkele potten en pannen die ik gemakkelijk aan mijn oude trekkers rugzak met een inhoud van 50 liter kan bevestigen. Over een maandje ga ik weg en ik dien zeker nog wat inkopen te doen, maar ik kan niet wachten op alle ervaringen die ik ga meemaken!

Similar Articles

Comments

Recente posts