Auction Hunters, echt of nep?

Misschien ken je ze wel, shows zoals: Auction Hunters, Storage Hunters, Storage Wars, enzovoort. Het zijn Amerikaanse reality televisie series gebaseerd op het open maken van self storage lockers die door hun rechtmatige eigenaars zijn achtergelaten. De sterren van de verschillende shows komen reizen stad en land af op zoek naar verschillende lockers die open worden gemaakt met betonschaar en vervolgens verkocht aan de hoogste bieder. Het doel van de shows is om de waarde van de inhoud van de lockers zo goed mogelijk in te schatten. De sterren die de lockers bemachtigen verkopen dan de inhoud en hopen natuurlijk dat deze meer opbrengt dan de er oorspronkelijk voor hebben betaald. De shows zorgen voor wat spannende minuten televisie, maar maar weinig mensen weten dat het voor veel bezoekers van self sotrage ruimten ook daadwerkelijk hun beroep is. Op de shows staat meestal een groepje Amerikanen mee te bieden met de sterren van wie de show is. Dit zijn geen figuranten. Deze mensen bestaan echt en ik ben er een van.

Terug in Nederland

Sinds 2008 tour ik Nederland rond op zoek naar self storage lockers die mensen hebben achtergelaten. Ik kwam erachter dat dit mijn beroep moest worden op de dag dat ik ontslagen werd van mijn suffe kantoorbaan. Ik werkte tien jaar bij een verzekeraar voordat ik mijn carrière zo drastisch veranderde. Elke dag was hetzelfde liedje: schuine grappen maken met collega's, koffie halen en weer terug naar je bureau wat omringd werd door metalstudwanden. Het was allemaal prima geweest als ik het werk dat ik ook leuk vond. Maar ik moet zeggen dat maar weinig mensen warm worden van het invullen van verzekeringsaangiften en de hele dag praten met boze klanten. Toch nam ik zelf geen ontslag, ik wachtte op een teken. Dat kwam op die zonnige maandagochtend in 2008 toen mijn kleine kantoor failliet werd verklaard. Ik besloot nooit meer zo repetitief werk uit te kiezen. Ik kocht een busje op marktplaats met het geld dat ik had verdiend in de afgelopen jaren en besloot mijn kansen te wagen bij het bijwonen van locker veilingen. Dit doe ik nu al zo’n elf jaar. De meeste vondsten zijn niet heel bijzonder. Zo heb ik al talloze bankstellen en laptops verkocht. Toch hoop ik elke dag dat ik een klapper tref. Ik heb verhalen gehoord van mensen die hele dure vonden in de lockers en nadat ze de inhoud wisten te verkopen direct met pensioen konden. Ik hou goede hoop.

Similar Articles

Comments

Recente posts