Motogadget: ga veilig de weg op

Mijn vriend heeft sinds kort een BMW k 100. Een prachtige motor waarmee hij stad en land doorkruist. Zelfs ik, een totale leek op motorgebied, ben onder de indruk van dit gevaarte. Hij is echt heel erg mooi. En mijn vriend is er enorm trots op en sleutelt er uren aan. En ik vind mijn vriend op die motor ook wel heel erg een stoere aanblik hebben. Ja, hij mag er zijn en mijn vriend ook. Maar ik vind het ook een beetje eng allemaal. Want ik ben een ervaren automobilist en ik heb toch het idee dat motorrijders extra kwetsbaar zijn. Ze slingeren tussen files door, wat aan de ene kant het grote voordeel is van motorrijden. Maar aan de andere kant is het gevaarlijk. Ik als automobilist schrik me soms te pletter als er een motor opeens langszij komt. Je verwacht het niet en dat maakt dat je de motor niet altijd ziet. Een auto biedt toch ook iets meer bescherming hoewel dat maar relatief is. En bij slecht weer met natte wegen is zo’n motor toch ook niet alles. Maar met een motogadget kun je al veel extra veiligheid bieden. Want wie eenmaal motor heeft gereden wil niets anders meer.

Motogadget: vergroot je veiligheid

Ik wil mijn vriend zijn vrijheid niet afnemen. Ik ga regelmatig mee achterop de motor en ik begrijp wat mijn vriend ervaart. Die vrijheid heb je in de auto niet. Ik begrijp ook dat hij zijn motor wil verfraaien en der verplichte elementen wil vervangen door mooiere verplichte elementen. Maar ik wil ook dat hij veilig is. Maar met een slimme motogadget kun je dat alles goed regelen. Je hebt echt motogadgets die aan de wettelijke eisen voldoen, maar toch mooi zijn. Denk bijvoorbeeld aan mooi uitgevoerde spiegels. Of aan een bandenspanningscontrolesysteem. Maar ook aan knipperlichten, die de motor verfraaien omdat ze niet standaard zijn. Of handvaten die wel veel grip bieden, maar ook mooi zijn. Want ja, die motor moet wel cool blijven. Maar ook veilig als je hem op pimpt.

Uren toeren

Mijn vriend heeft van zijn BMW k 100 een hele persoonlijke motor gemaakt met diverse motogadgets. Maar ik weet ook dat de motor nog steeds veilig is. In de zomer genieten we van onze tochten samen en ik voel me prima achterop. Al met al heeft mijn vriend geen spijt van zijn aankopen en ik ben stiekem ook wel blij want ook ik krijg een vleugje mee van het rijden op een motor en stiekem vind ik dat geweldig.

Similar Articles

Comments

Recente posts

Op vakantie gaan deze zomer? Overweeg Bonaire!

De afgelopen zes maanden zijn voor vrijwel iedereen stressvol geweest. Door de pandemie is het vliegverkeer aan banden gelegd en internationale reizen waren zo...

De invloed van een binnendeur op de huiselijke sfeer

Je zult het misschien niet verwachten, maar binnendeuren hebben een grote invloed op de sfeer in huis. Deze invloed hiervan wordt nog wel eens...

Het gevaar van online gamen

Gamen wordt elk jaar populairder. Games worden steeds mooier,  beter en daarmee zorgt het iedereen jaar voor een nieuwe generatie gamers. Als je zo’n...