Waarom private lease zoveel voordelen heeft

Private lease is tegenwoordig steeds populairder aan het worden. Hier zijn vele redenen voor, zoals het feit dat je niet meer hoeft na te denken over je autoverzekering, onderhoud of je wegenbelasting. Het enige wat je zelf nog moet regelen is het laden of tanken van je (elektrische) auto. Waar voorheen vooral auto’s in een lagere prijsklasse gebruikt werden voor private lease kan je tegenwoordig auto’s tevens private leasen in de hogere prijsklassen. Ook is de leeftijdsgroep die kiest voor private lease verschoven naar een hogere leeftijd.

De grootste voordelen van private lease

Private lease biedt vele voordelen zoals het feit dat je altijd een inzicht in de kosten hebt. Iedere maand weet je precies hoeveel geld je kwijt bent. Het enige wat je niet van tevoren weet is hoeveel de kosten van de brandstof of stroom zijn en eventuele verkeersboetes. Het is makkelijk, omdat je geen tijd kwijt bent aan het inruilen, kopen of het uitkiezen van het onderhoud van je auto. Het enige wat je nodig hebt is een vast inkomen. Als je graag een nieuwe auto wilt rijden dan is dit een van de voordeligste manieren om dat te doen. Veel leasemaatschappijen hebben aanbiedingen of acties eens in de zoveel tijd. Vaak is het goedkoper om te kiezen voor private lease dan als je zelf geld leent voor een auto.

Private lease is geschikt voor iedere leeftijdscategorie

Of je nou jong of oud bent, private lease kan door iedereen gebruikt worden. Voor jongeren heeft dit het voordeel dat je niet veel geld hoeft te hebben gespaard en niet meer geld kwijt bent aan je verzekering, omdat je nog geen no claim korting hebt opgebouwd over de jaren. Als je ouder bent kan je vaak moeilijker geld lenen voor de aankoop van een auto en dat is hier niet aan de orde.

Welke nadelen heeft private lease

Op het moment dat je contractbreuk pleegt vanwege bijvoorbeeld een persoonlijke situatie zoals een echtscheiding, ontslag of verhuizing dan kan je dit duur komen te staan. Private lease is niet altijd de goedkoopste optie om auto te rijden. Uiteindelijk is een tweedehands auto altijd goedkoper als je deze besluit helemaal op te rijden. Als je weinig gebruik maakt van je auto en veel minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt dan kan het gebruik van private lease duur uitvallen. Als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd voor je no claim korting dan is de kans groot dat je deze verliest. Op het moment dat je schade rijdt kan het zijn dat je te maken krijgt met een eigen risico. Een private lease contract kan tevens gevolgen hebben op het moment dat je een hypotheek wilt afsluiten.

Similar Articles

Comments

Recente posts