Waar moet je op letten bij het afsluiten van zakelijke energie?

Ben je net begonnen met zelfstandig ondernemen en ben je op zoek naar een passend energiecontract voor zakelijke energie? Veel ondernemers weten niet goed waar ze op moeten letten bij het afsluiten van energie zakelijk. Gelukkig is dat helemaal niet erg, want vandaag de dag kun je online terecht voor al je vragen omtrent zakelijke energie. Ook zijn er simpele manieren om de beste deal te pakken voor jouw bedrijf. Je moet alleen even weten waar je precies op moet letten. Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips verzameld zodat je weet hoe je het best passende zakelijke energiecontract afsluit voor jouw onderneming. Betaal nooit meer te veel voor je zakelijke energie en volg de volgende tips op.

Check je jaarverbruik energie

Beschik je al over een zakelijk energiecontract en is er sprake van een overstap naar een andere leverancier? Pak dan je meest actuele jaarverbruik erbij zodat je kunt controleren hoeveel energie je bedrijf per jaar verbruikt. Ben je nieuw in een pand en/of net begonnen met ondernemen? In dat geval kun je eens kijken wat de vorige eigenaar van het pand verbruikte, mits het bedrijf in ieder geval een beetje in dezelfde branche zat. Of ga in gesprek met een specialist op het gebied van energie en bekijk samen wat de verwachtingen zullen zijn wat betreft je energieverbruik. Op Energie-Zakelijk.nl vind je meer informatie over het jaarverbruik en de gegevens die daarop te vinden zijn.

Let op opzegtermijn en voorwaarden

Vervolgens is het belangrijk om te checken wat je belangrijk vindt binnen een zakelijk energiecontract. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een contract met een vast tarief of ga je liever voor de flexibele prijs van een variabel tarief? Ook is het verstandig om bij het zoeken naar een zakelijke energieleverancier al te kijken naar de opzegtermijn. Hoewel de meeste leveranciers een beetje in dezelfde lijn liggen wat betreft de opzegtermijn kan het maar zo zijn dat de leverancier die jij wilt kiezen een totaal andere opzegtermijn heeft. Om hoge extra kosten te voorkomen, zoals een opzegboete of hoge verlengingstarieven, raden we je aan om de opzegtermijn vooraf te checken en ook al op te schrijven. Alleen zo pak je de beste energiedeal voor jouw bedrijf.

Vergelijk deals met een energievergelijker

Natuurlijk kun je nog iets doen om de beste energie voor jouw zaak te krijgen. Wat dacht je van het vergelijken van meerdere energieleveranciers? Op het moment dat je weet wat je ongeveer verbruikt en dat je weet waaraan een energiecontract moet voldoen kan het vergelijken beginnen. Hiervoor moet je even de tijd nemen, maar het vergelijken zelf hoef je vandaag de dag helemaal niet meer zelf te doen. Online vind je handige vergelijkingstools die op basis van jouw gegevens en wensen de beste deal op het gebied van energie voor je zoekt. Dat scheelt jou ontzettend veel tijd Ć©n geld, omdat je hiermee uiteindelijk een passend energiecontract scoort voor de beste prijs.

Similar Articles

Comments

Recente posts