Drie tips voor een verhuizing

Na tien jaar in hetzelfde huis gewoond te hebben, verhuisde mijn gezin en ik afgelopen november naar een nieuw stekkie. Doordat mijn laatste verhuizing zolang geleden was, had ik geen idee meer hoeveel werk dit kost. En geloof mij, ik schrok hier behoorlijk van. Verhuizen is een flinke klus en er komt veel bij kijken. Gelukkig help ik je in deze blog door middel van 3 tips voor verhuizen die ik heb ontdekt tijdens mijn avontuur. 

Zorg dat de basis klaar is

Deze tip klinkt misschien heel logisch: Eerst je laminaat gelegd hebben en de muren geverfd hebben voordat je alle meubels neerzet. Toch hebben wij de fout gemaakt om het niet in deze volgorde te doen. Wij moesten ons oude huis al relatief snel verlaten en hadden al wel de sleutel van het nieuwe huis. Wij besloten dus eerst alle meubels te verhuizen om vervolgens in alle rust te kunnen schilderen. Dit was uiteraard geen slimme zet van ons. Als jij dezelfde situatie hebt, dat je al snel je huidige woning moet verlaten, raad ik aan om tijdelijk alle meubels ergens op te slaan. Huur bijvoorbeeld voor twee weken een opslagruimte voor alle meubels. Dit geeft een stuk meer ruimte en vrijheid om netjes de vloer te leggen en alle muren te schilderen.

Bubbeltjesplastic is je beste vriend

Wij dachten dat wij alles goed geregeld hadden voor de verhuizing van alle spullen. Wij hadden een busje gehuurd en verhuizers ingehuurd om ons hierbij te helpen. Toch hadden wij weer een inschattingsfout gemaakt. Wij hadden namelijk flink onderschat hoeveel breekbare spullen je wel niet in een huis hebt liggen. En dit allemaal vervoeren is nog niet zo makkelijk als je denkt. Een goede tip is daarom om van te voren grote rollen bubbeltjesplastic te kopen. Als je alle breekbare spullen inrolt in bubbeltjesplastic, weet je zeker dat het veilig aankomt op de bestemming. Vooral als je veel breekbare dingen hebt, is dit erg fijn zodat je ook deze spullen gewoon door de verhuizers kan laten vervoeren zonder dat je bang hoeft te zijn dat er dingen breken. 

Probeer niet alles zelf te doen

Mijn man en ik zijn allebei nogal eigenwijs en denken al snel dat wij alles zelf kunnen doen. Ondanks dat wij wel verhuizers hadden ingehuurd, waren er ook veel klussen die wij zelf hebben gedaan. In principe is dit helemaal niet erg en is alles gelukt. Het koste echter waarschijnlijk wel twee keer zoveel tijd en vijf keer zoveel energie dan wanneer je hier professionals voor zou inhuren. Als je het geld ervoor hebt, zou ik zeker aanraden om mensen in te huren voor grote klussen als de vloer leggen en behangen. Dit scheelt enorm veel tijd en moeite, wat de verhuizing een stuk prettiger maakt.

Similar Articles

Comments

Recente posts