De roadtrip van mijn leven

Iets wat altijd al op mijn bucket- list heeft gestaan, is op een roadtrip gaan. In Amerikaanse films zag het er altijd uit als de beste tijd. Een week met een vriendengroep in één auto, soms een hotel en nieuwe plekken bekijken: het leek mij een droom. Dus toen ik en mijn vrienden na het afstuderen een paar weken vrij hadden, leek het ons het perfecte moment om onze droom waarheid te maken en op een roadtrip te gaan. Twee weken lang zijn wij langs verschillende steden in Europa geweest, in mijn oude auto (helaas niet in een andere droom: de volvo xc60 occasion, maar ooit zal ik het hebben).

De steden

Aangezien onze hele vriendengroep in Amsterdam en omstreken woonden, leek dit ons een goed begin. Een iconische stad met allerlei oude, historische gebouwen en niet al te ver van onze woonplaats. Hier hebben we niet lang gelopen, omdat we de plek al kenden en omdat wij enthousiast waren om door te gaan naar de volgende stad. In Amsterdam hebben we de laatste spulletjes gekocht en acht uur later bevonden wij ons in Parijs. De stad zit vol hoogte punten en beroemde gebouwen. Het was zeker een bijzonder zicht. Aan de rand van de stad hebben wij een motel geboekt, zodat wij de volgende dag nóg meer dingen konden zien. En zodat wij de volgende dag door konden rijden naar Barcelona, Spanje.

Afwisselend reden wij de nacht door en kwamen ’s ochtends aan in Barcelona. Een dag lang hebben wij de straten bespeurd, voordat wij verder reden naar Milaan in Italië. Een lange rit en een kort verblijf in een motel later bevonden wij ons in hartje Milaan. Ook hier hebben wij alle gebouwen gezien die bij ons op de lijst stonden. De reis begon een beetje aan ons te trekken, dus wij kozen ervoor om nog een dagje in Italië te blijven en bij te rusten. Daarna was het weer door, naar Oostenrijk. Weer puften we de nacht door, zodat wij ’s ochtends aankwamen in Wenen. Hier hadden wij aan het begin van de trip al besloten om twee dagen te nemen, met de vermoeidheid van ons en de architectuur van de stad in gedachten. Hierna zijn wij langs Praag, Tsjechië naar Keulen in Duitsland gereden en weer ons eigen bedje in.

De ervaring

De roadtrip was fantastisch! We hadden een beetje vermoeidheid meegerekend bij het uitstippelen, maar aan het einde van de reis leek het toch alsof ik een week kon slapen. Hier denk ik niet meer aan. Ik denk alleen aan de herinneringen met mijn vrienden, de prachtige uitzichten die ik heb gezien en hoe ik het zo nog eens zou doen. Ik zou dan wel moeten sparen, want goedkoop was het niet. Maar ik vond de roadtrip het waard en kan het niet genoeg aanraden (al had het wel iets comfortabeler geweest als wij in de volvo hadden gezeten).

Similar Articles

Comments

Recente posts