Waar let je op bij het kopen van koffiebonen?

Smaken verschillen, gelukkig maar ook! Dit is altijd al een belangrijke kwestie geweest bij het drinken van koffie. Iedereen vindt zijn kopje koffie op een andere manier lekker. Ook is het altijd grappig om te zien dat als je op visite bij iemand bent, iedereen zijn koffie op een andere manier zet. Vaak ligt het aan de koffiebonen of je de smaak van koffie lekker vindt ja of nee. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende merken koffiebonen en daarom is het soms moeilijk om te weten welke smaak je het lekkerst vindt. De smaak van koffiebonen is zo ontzettend persoonlijk. De een heeft een voorkeur aan een zachtere koffie, de ander aan een intense smaak. We duiken vandaag eens in het onderwerp koffiebonen en geven je de informatie die je erover wilt weten!

Soorten koffiebonen

Allereerst is het goed om te link tussen de smaak en de soort koffieboon te begrijpen. De twee bekendste soorten bonen zijn Arabica en Robusta. Misschien klinkt dit wel erg bekend, maar het zou ook zo kunnen dat je er nog nooit van hebt gehoord. Deze bonen worden door vrijwel alle soorten koffie gebruikt. De wereldproductie is ontzettend groot en dus ook de reden dat ze erg bekend zijn. Deze twee soorten zijn dan ook weer onderverdeeld in honderden koffieplant soorten, groepen, ga zo maar door. De Arabica boon herken je aan de licht groengrijze kleur. De boon heeft een langwerpige vorm en staat bekend om zijn zachte en aromatische smaak. De Robusta boon herken je aan de licht geelrbuine kleur en heeft een kleine ronde vorm. De smaak van de Robusta boon wordt met droog vergeleken. Dit houdt in dat het een hele krachtige smaak heeft.

Hoge kwaliteit

Elk merk koffiebonen heeft natuurlijk een andere kwaliteit. Je zult dan ook wel begrijpen dat een koffieboon van een goede kwaliteit resulteert in een lekkerdere kop koffie. De kwaliteit zit hem in hoe de koffieboer zijn bonen verwerkt en waar de koffieboon vandaan komt. De meeste bonen worden nog op de ouderwetse manier met de hand geplukt. Ook de hoogte van de plantages spelen een belangrijke rol bij hoe de kwaliteit van de koffiebonen zal worden.

Jouw favoriet

Om erachter te komen wat jouw favoriete koffieboon zal worden, is het een kwestie van uitproberen. Je kunt overal op verschillende plekken en in verschillende winkels koffiebonen aanschaffen. Denk aan de supermarkt, biologische winkels maar ook aan winkels zoals Starbucks. Starbucks is een goed voorbeeld van een keten die zijn eigen koffiebonen verkoopt, die ze dus ook gebruiken in de koffie die ze in de winkel verkopen. Dit is een goede tip voor als je graag naar de Starbucks gaat!

Similar Articles

Comments

Recente posts