Waar je op moet letten voor je cartridges koopt

De juiste cartridges zijn een essentieel element van een goed functionerend kantoor. Niet alle cartridges bieden dezelfde kwaliteit. Het is van belang een cartridge te kiezen die goed past bij de printer. Dit is wat je moet weten over cartridges voor je er veel bestelt.

De juiste match

Wie op google zoekt naar printer cartridges krijgt duizenden hits. Er zijn heel veel verschillende soorten cartridges op de markt. Met zo'n duizelingwekkend aanbod is het makkelijk om de verkeerde optie te selecteren. Dat is niet alleen frustrerend, maar ook duur. Wanneer je bij een printer specialist cartridges bestelt, kun je er van uit gaan dat je de beste kwaliteit krijgt. Een specialist kent immers zijn producten goed. 

Controleer andere printer artikelen

Zijn er op het moment van de bestelling nog andere onderdelen van de printer die op korte termijn vervangen moeten worden, zoals de printer's  afvalcontainer of vaten? Het is teleurstellend als je net veel geld hebt uitgegeven om je toners te vervangen, om een paar weken later te moeten ontdekken dat je een ander onderdeel moet vervangen. Vaak kan een printer een rapport opstellen over de status van de printer. De printer kan een schatting geven hoeveel pagina's er nog geprint kunnen worden voordat onderdelen van de printer vervangen moeten worden. 

Nieuwe cartridges of nieuwe printer

Let op: soms is de reparatie van de onderdelen duurder dan het kopen van een volledig nieuwe printer! Het kan zo zijn dat het kopen van een nieuwe printer een economisch aantrekkelijkere optie is dan het vervangen van zijn verbruiksonderdelen. Wanneer je printer al lang mee gaat, kun je met een cashback deal vaak een voordelige prijs betalen voor je oude printer. Door de jaren heen ontwikkelen printer technieken zich snel. Oude printers en cartriges verbruiken vaak meer inkt dan nieuwe modellen. Het kopen van een nieuwe printer op het juiste moment kan daarom op lange termijn veel geld besparen.

Originele of compatibele cartridges

Vaak heb je naast het a-merk originele cartridges, zoals de HP 301 cartridge, ook alternatieve cartridges. Deze zijn over het algemeen geschikt voor meerdere types populaire printermodellen. Deze alternatieve cartridges zijn erg populair omdat ze aanzienlijk minder kosten dan originele cartridges. Koop ze wel bij een erkend leverancier, zodat je een goede after sales-service kan verwachten. Als er iets mis gaat, hoef je alleen maar te bellen. Printerfabrikanten maken ons wijs dat hun printergarantie ongeldig wordt door niet-originele cartridges te gebruiken. Maar dit is onjuist, tenzij de cartridges het probleem hebben veroorzaakt.

Similar Articles

Comments

Recente posts