Opruimen? Zo doe je dat!

Ben je van plan om binnenkort een grote opruim actie te realiseren in je huis/tuin? Dan is het slim om je goed voor te bereiden en te kijken hoe je zo efficiënt mogelijk je kan werken. Het is namelijk belangrijk om eens in de tijd kritisch te kijken naar de spullen die je hebt en welke spullen je nog nodig hebt en welke juist niet. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal handige tips voor je uitgezocht zodat je gemakkelijk jouw spullen kan opruimen, weggooien of zelfs kan verkopen. Denk hierbij aan kleding, keukengerei maar ook aan motorvoertuigen.

Wees kritisch

Ten eerste is het belangrijk om kritisch te zijn. Zeker wanneer we het over kleding hebben. Je zal zien dat je regelmatig nieuwe kleding koopt maar dat je oude kleding onderin je kast legt. Hierdoor verzamel je meer en meer kleding. Uiteindelijk is het slim om te kijken wat je weg kan doen. Kleding kan je vaak schenken aan goede doelen zodat andere er wat aan hebben. Daarnaast is het belangrijk om kritisch te zijn om dingen die nog geld kunnen opleveren. Zeker wanneer je van bepaalde spullen weinig tot geen gebruik meer van maakt. Denk bijvoorbeeld aan motor of een auto. Wil jij jouw auto snel verkopen of je motor verkopen dan kan je dat gemakkelijk online doen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw spullen niet meer in de weg staan, dat het wat geld oplevert en dat je uiteindelijk meer ruimte hebt.

Afwegingen maken

Het is bij opruimen altijd belangrijk om afwegingen te maken. Het maken van afwegingen zorgt ervoor dat je na gaat denken of je bepaalde spullen nou wel echt nodig hebt. Wanneer je een afweging gaat maken is het altijd slim om de volgende dingen paraat te hebben. Hoe vaak heb je hetgeen de afgelopen jaar gebruikt? Heb je het binnenkort een keer nodig? En hoeveel denk je er in de toekomst nog gebruik van te maken. Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kan stellen aan jezelf. Hierdoor krijg je ook voor jezelf een duidelijk beeld van hoeveel je iets nog gaat gebruiken of dat het eigen weg kan.

Komt er iets binnen? Doe er iets uit!

Dit is een regel die je bij veel dingen kan toepassen. Zijn er dingen die je koopt? Gooi/doe dan eerst iets weg. Denk bijvoorbeeld aan een kledingstuk. Ben je van plan een nieuwe broek te kopen? Kijk dan eerste welke broek je niet meer draagt en doe die weg.

Similar Articles

Comments

Recente posts