Voedingssupplementen kunnen je op weg helpen

We kunnen allemaal zo op z’n tijd wel een klein zetje in de rug gebruiken. Een keer wind mee tijdens het fietsen, een keer 6 gooien als je het niet (meer) verwacht. Maar we kunnen het lot ook een handje helpen. Want om “zomaar” beter in je vel te zitten, moet je wel erg veel geluk hebben. Voedingssupplementen kunnen je daar mogelijk bij helpen. Door voedingssupplementen te nemen op bijvoorbeeld advies van je arts, zorg je voor een betere balans in je lichaam. Je zorgt er voor dat je broodnodige voorraden worden aangevuld en dat je er weer even tegen kan.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt zelf goed voor je lichaam zorgen door gezond te eten, voldoende te bewegen, iedere dag wat buitenlucht op te snuiven, niet te roken en niet (of gematigd) te drinken. Dat weten we allemaal heus wel. Maar soms is zelfs dat niet genoeg. Voedingssupplementen kunnen dan voor een aanvulling op de dagelijkse dosering zorgen. Heb je bijvoorbeeld last van onrustige benen (restless leg syndrome)? Dan kan het zomaar zijn dat je wat tekort magnesium in je lijf hebt. Heb je veel stress of een zenuwachtig gevoel? Dat kan dan weer aan een tekort aan kalium liggen. Sommige dingen zijn gemakkelijk op te lossen, andere wat minder. Kalium haal je bijvoorbeeld uit bananen. Eén per dag kan je al flink helpen.
Voedingssupplementen

Maar wat als je last hebt van haaruitval, een droge huid en gescheurde nagels?

Dan is het slim om eens te kijken naar goede voedingssupplementen. Want die zijn er, specifiek voor deze klachten. Houd wel altijd in je achterhoofd dat je huisarts of specialist ook voor je klaar staat. Je klachten mogen natuurlijk nooit te lang duren. Soms kan het al helpen door je voeding (tijdelijk) aan te passen. Denk dan bijvoorbeeld aan tijdelijk vezelarm of juist vezelrijk gaan eten. Ook dat kan al een flink verschil maken!

Zijn voedingssupplementen ongevaarlijk?

Over het algemeen: ja. Het kan echter zo zijn dat je door medicijngebruik een contra-indicatie krijgt voor bepaalde voedingssupplementen. Zo mag ik, met de medicatie die ik slik, absoluut geen curcuma gebruiken. Het blijft dus altijd verstandig om je goed in te lezen voor je gaat beginnen met een bepaald supplement. Bij twijfel kun je je arts vragen om meer informatie. Maar ook de diverse groepen op Facebook, waar lotgenoten en ervaringen experts aan deelnemen, kunnen een bron van informatie zijn.

Similar Articles

Comments

Recente posts