Milieuvervuiling tegen gaan!

De staat van het milieu en onze aarde gaat rap achteruit. Door auto’s, vliegtuigen, alles wat we in fabrieken maken en de uitstoot die dat geeft, de enorme hoeveelheid aan plastic die we verbruiken, het verbranden van bossen, de vleesindustrie, noem maar op. Het is geen fijn iets om je dagelijks druk over te maken, maar als we niet goed oppassen is de aarde wellicht al veel sneller dan we denken onleefbaar geworden. Gelukkig ontstaat er steeds meer commotie over waardoor meer mensen realiseren hoe groot het probleem is en hoe snel het gaat. Hierdoor zijn we allemaal beter op de hoogte van de dingen die wij kunnen doen om het milieu te redden. Ben je nog op zoek naar manieren om op jouw eigen manier het milieu te helpen? Lees hier de beste adviezen!

Let op je energieverbruik

Aan grootschalig energieverbruik door fabrieken, voertuigen enzovoort tegen te gaan kunnen we helaas als individu weinig doen. Maar het helpt ook al heel erg als je bij jezelf begint. Probeer dus goed op te letten dat je niet teveel onnodig licht aan laat staan en de kachel aanzet. Uiteindelijk moet die stroom weer ergens worden opgewekt waar het uiteindelijk negatieve effecten kan hebben. Je maakt dus zeker een verschil. Met het oog hierop zijn er veel nieuwe methoden ontwikkeld om energie te besparen: zonnepanelen en infrarood panelen worden steeds toegankelijker voor de gemiddelde mens, waardoor je met één investering vrijwel al je stroom en energie zelf op kunt wekken of op een zuinigere manier kunt gebruiken.

Word vegetariër!

We begrijpen dat het niet voor iedereen is weggelegd, zo’n leven zonder vlees. Het blijft een feit dat de mens van nature een omnivoor is. Maar dit betekent feitelijk slechts dat je als mens de vitaminen en mineralen die in vlees zitten nodig hebt, niet het vlees zelf. En het is heel makkelijk om die met supplementen aan te vullen naast een vegetarisch dieet! De vleesindustrie speelt namelijk een enorme rol in milieuvervuiling. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Het probleem wat vooral onder mensen speelt is dat vleesvervangers zoveel duurder zijn dan gewoon vlees. En daar moet verandering inkomen! Maar omdat dit zo in de industrie is ingeprent is dat moeilijk. Als de meerderheid van de mensen uiteindelijk vaker vegetarisch gaat eten komt hier vanzelf verandering in, hoe langzaam dat ook gaat. Ook jij kunt dus een verschil maken!

Similar Articles

Comments

Recente posts