Flashback naar het opmerkelijke nieuws van vorig jaar

Het is weliswaar clichématig om het volgende te zeggen, maar het is waar: de tijd gaat snel. Ik weet niet of jij je het al beseft dat het inmiddels alweer april is. Voor mijn gevoel is het jaar 2019 echt pas net begonnen, terwijl we in de realiteit alweer een kwartaal verder zijn. Omdat ik vast niet de enige ben die zich nostalgisch en melancholisch voelt, heb ik het initiatief genomen om eens iets anders te doen vandaag. Normaal ben je van mij gewend dat ik je het laatste nieuws geeft van het moment. Deze dag pak ik het iets anders aan. Ik geef je vandaag een flashback naar opmerkelijk nieuws van vorig jaar! Dus houd je vast en test je kennis. Herinner jij de volgende nieuwswaardige gebeurtenissen nog?

#1 Gooien met een steekwagen

Vorig jaar begin april draaide vechtsporter McGregor helemaal door. Eerst pakte hij een ijzeren hek op en gooide dit naar een busje. Dat was echter niet genoeg. Vervolgens heeft hij een steekwagen door het raam van een touringcar gegooid. Een steekwagen! Over het algemeen worden steekwagens gebruikt binnen de logistieke sector als handige hulpmiddelen. McGregor zag echter nog een praktisch nut van de steekwagen: het is ook een goed object om vernieling mee aan te richten. Natuurlijk moet je dit niet thuis doen, maar wist jij nog dat een vechtsporter met een steekwagen vernielingen had aangericht?

#2 Geen ‘killerbots’ voor België

In de zomer van 2018 heeft het parlement van België een opmerkelijke beslissing genomen. Op 25 juli is er een verbod gekomen op het gebruik van zogenaamde ‘killerbots’. Dit zijn robots die ontworpen zijn voor het leger om letterlijk dus mensen te ‘killen’. Hierdoor is België het eerste land geworden dat zo’n preventief verbod heeft aangenomen met betrekking tot het moorden door middel van robots. Heb jij dit opmerkelijke nieuws vorig jaar meegekregen? Het was volledig aan mij voorbij gegaan. Ik kwam door dit nieuws tevens tot de ontdekking dat ons land (Nederland) nog geen officiële tegenstander is van dit concept van ‘killerbots’.

#3 Onweerstaanbare behoefte aan Chinees eten

Eind vorig jaar gebeurde er iets heel opmerkelijks in China. Daar heeft een olifant eind november behoorlijk wat schade aangericht. Normaal leven de olifanten in het zuiden van China buiten de dorpen. Diepe greppels houden de dieren tegen en door middel van technologie kan er redelijk in de gaten gehouden worden wanneer er eentje door lijkt te breken. Toch kunnen ze wat schade door de olifanten niet voorkomen. Dat geldde dus ook voor deze olifant. Het beschermde dier kreeg ineens een onweerstaanbare behoefte aan Chinees eten. Waarschijnlijk werd de olifant door de geur aangetrokken en besloot hij op onderzoek te gaan. De bezoekers van het restaurant wisten niet wat hen overkwam. Opmerkelijk, toch?

Similar Articles

Comments

Recente posts