De vloer van de paarden trailer vervangen

Voor onze dochter hebben wij 3 maanden geleden een paard gekocht. Ze zat al 8 jaar op paardrijden en haar grootste wens wat om een eigen paard te hebben. Na jaren sparen en opzoek naar het juiste paard was het dan eindelijk zo ver, haar droompaard stond te koop en mocht opgehaald worden voor een leuke prijs.

 

 

Benodigdheden voor een paard

Het was niet alleen de aanschaf van het paard maar ook alle middelen die daaromheen nodig zijn. Gelukkig hadden we een tijdje om alle spullen te verzamelen. Zo kost mijn man een trailer die verder nog helemaal goed was, alleen de vloer was beschadigd door een paard. De trailer konden we voor honderd euro overnemen dus mijn man wilde deze gok wel nemen. Hij had al gelezen dat je eens in de zoveel tijd de vloer moest vervangen met betonplex. Dit is te vergelijken met een hele sterke plank die je in de variant “honingraad” kunt kopen, wat gelijk een antislip werking heeft voor de paarden. Mijn man zou dit klusje later oppakken, totdat opeens het paard in beeld was. Mijn man moest dus direct aan de slag met de trailer, anders konden we het paard niet ophalen.

 

 

Alle middelen voor de nieuwe vloer aanschaffen

Direct besloot mijn man op zoek te gaan naar betonplex, er was nu echt haast bij geboden. Gelukkig kon hij gemakkelijk betonplex online bestellen met een snelle levering. De maten waren geen probleem, echter zou hij zelf de hoeken en stukken moeten bijwerken met een cirkelzaag. Mijn man zag enorm tegen deze klus op. Eenmaal alle materialen te hebben ontvangen, bleek de klus binnen 2 uur al geklaard te zijn! Mijn dochter en ik waren ondertussen die middag aan het winkelen voor alle paardenspullen. Zo had ze al een eigen zadel uitgekozen en was ze aan het kijken voor de beugels. Mijn man belde mij dat het al was gelukt! Heel erg fijn. Dit betekende dat we dezelfde middag nog het droom paard op konden halen. Niks tegen mijn dochter verteld en er direct naar toe gereden. Mijn dochter kreeg de mededeling dat “we even een blokje om rijden”. Eenmaal bij het paard aangekomen was het allemaal duidelijk voor haar. Haar eigen droom paard was geen droom meer maar de werkelijkheid. We brachten het paard naar zijn nieuwe stal en verzamelde alle spullen van thuis om gelijk het paard te kunnen verzorgen en een ritje te kunnen maken. Mijn dochter is een gelukkig mens.

Similar Articles

Comments

Recente posts