Verveling tijdens het reizen?

Een paar jaar terug ben ik lekker gaan backpacken. Heel India ben ik met mijn rugzak doorgereisd. Ik heb de mooiste oude paleizen gezien, heiligdomsplekken bezocht, en geweldige mensen ontmoet. Als backpacker verblijf je eigenlijk altijd in hostels en ontmoet je vele andere backpackers. Met deze andere reizigers ga je dan vaak weer op pad, maak je te gekke uitstapjes, en ervaar je het compleet andere nachtleven dat zo’n ander land je heeft te bieden. Grappig genoeg is de realiteit van het backpacken ook dat je af en toe gewoon lekker wilt relaxen. Je kan namelijk niet altijd ‘aan’ zijn en sociaal doen. Soms wil je je gewoon even terugtrekken en lekker een serie bingen.

De opties

De entertainment opties die je in het buitenland kan gebruiken wisselen heel erg. In India kan je natuurlijk naar de bioscoop om een Bollywood film te kijken – wat echt een ervaring an sich is. Maar een veelgebruikte optie is het luisteren van Podcasts. Het voordeel is dat je ze op je mobiel kan downloaden, en op de momenten dat je aan het reizen bent en geen internet verbinding hebt, bijvoorbeeld in de trein, dan kan je deze Podcasts lekker wegluisteren. Het nadeel is dat alleen luisteren niet voor iedereen is weggelegd. Sommige mensen willen visueel ook vermaakt worden.

Een andere optie is dan ook gewoon het klassieke Netflixen. Jouw Nederlandse account kan je ook gewoon in het buitenland gebruiken namelijk. Je hebt alleen een heel ander aanbod. Dit heeft ermee te maken dat Netflix de uitzendrechten voor bepaalde films en series alleen voor specifieke landen heeft. Ook wordt er in bijvoorbeeld India best wel veel beeldmateriaal gecensureerd. Naakt mag bijvoorbeeld niet. Om de volledige Netflix ervaring ook in het buitenland te ervaren heb je een VPN verbinding nodig. Hiermee laat je Netflix namelijk denken dat je op een andere locatie in de wereld bent, dan dat je eigenlijk bent. Om te weten wat ‘the best VPN for Netflix’ is, check de link. Ik heb tijdens mijn reis een aantal verschillende services geprobeerd, maar wat echt de best VPN service is, moet je ontdekken afhankelijk van wat je nou precies wilt.

Internet in het buitenland

Als je je zorgen maakt dat je geen goede Wifi kan krijgen in je lokale hostel, dan heb je waarschijnlijk ook helemaal gelijk. De meeste hostel hebben namelijk een vrij slechte verbinding, die je dan ook nog eens met 30 anderen moet delen. Om niet tegen dit probleem aan te lopen, raad ik je dan ook aan om bij aankomst in het land meteen een lokale simkaart te kopen en hier een aantal GB op te zetten. Dit scheelt enorm veel geld dan wanneer je buitenlandse MB’s gaat kopen bij je eigen provider. Bovendien is data in het buitenland vaak vele malen goedkoper.

Hoe dan ook, verveeld zal je niet snel raken. Gebruik deze tips, en maak er een mooie reis van!

Similar Articles

Comments

Recente posts

Brebo brommobielen: compact & handig vervoer door de stad

Brebo is een Nederlandse onderneming die gespecialiseerd is in de verkoop en distributie van brommobielen. Brommobielen zijn kleine, lichte voertuigen die zijn ontworpen om...

Verduurzamen als bedrijf: Hoe te beginnen met het verminderen van de impact op het milieu

Als bedrijf zijnde is het van groot belang om te denken aan de impact die je hebt op het milieu. Het is dan ook...

Het belang van productfotografie

Productfotografie is een essentieel onderdeel van de e-commerce-industrie en een belangrijk aspect van de marketingstrategie van elk bedrijf dat producten verkoopt. Het doel van...