Lekker er tussenuit tijdens kerst of de jaarwisseling

Iedereen weet dat de decembermaand erg hectisch is. Daarom is er een nieuwe trend ontstaan. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om tijdens de kerstdagen of Oud en Nieuw er lekker tussenuit te gaan. Geen familiediners, spellen spelen met vrienden of verplicht langs opa en oma. Dat klinkt ook erg aantrekkelijk. Daarom heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga lekker op stedentrip tijdens deze drukke periode van het jaar. Even tijd voor mezelf, weer even een heertje worden en dan vers aan het nieuwe jaar beginnen. Daarom vertel ik je vandaag waarom zo’n uitje tijdens kerst of de jaarwisseling zeker het overwegen waard is.

Nieuwe ontwikkeling rondom feestdagen

De trend van het moment voor de feestdagen verandert van tijd tot tijd. Vroeger was het bijvoorbeeld helemaal nog geen ding. Toen vierden we alleen maar Sinterklaas in Nederland. Pas de laatste decennia’s is kerst in opkomst gekomen in Nederland. Oud en Nieuw werd uiteraard ook wel gevierd, maar niet zo uitbundig als vandaag de dag. Naarmate kerst steeds meer een feit werd in Nederland, werd dit ook op allerlei verschillende manieren gevierd. Zo is het nog steeds populair om te gaan gourmetten en surprises te maken tijdens de feestdagen. Daarbij moet ik wel vermelden dat de afgelopen vijf jaar het weer een trend was om niet meer te gourmetten, maar om diverse gangen menu’s te maken. De nieuwste trend is om er lekker tussenuit te gaan en niets met familie of vrienden te organiseren.

Tot rust komen na alle hectiek

Ergens is het ook een hele logische ontwikkeling. We maken onszelf namelijk helemaal gek met alle verplichtingen, verwachtingen en plannen. Ik merk ook zelf dat ik wel toe ben aan vakantie. Het liefst zou ik dagen achter elkaar slapen en heerlijk overwinteren. Als echte heer doe je dit natuurlijk niet. Het alternatief? Lekker er tussenuit gaan tijdens de drukste periode van het jaar om echt even tot rust te komen na alle hectiek. Niets is daar beter voor geschikt dan een stedentrip. Even eerlijk: een stedentrip is eigenlijk sowieso altijd de ideale manier om er even tussenuit te gaan. In de winter, zomer, herfst of lente: een stedentrip kan eigenlijk altijd. Je wil niet weten hoeveel vrienden van mij ineens op het laatste moment hebben besloten op stedentrip te gaan naar Londen, Lissabon of Berlijn. Daarom sluit ik ook bij deze trend aan en sta ik te popelen om op stedentrip te gaan!

Similar Articles

Comments

Recente posts