Ontspannen aan het werk als echte heer

Normaal zou je zeggen dat december de drukste tijd van het jaar is. In werkelijk iedere branche is de drukte voelbaar. Van de personeelsplanning tot aan de retailers tot aan de machine werkers. Je voelt gewoon de spanning in de lucht. Zo slaan mensen massaal eten in voor de feestdagen. Op kantoor is het ook niet even gezellig. Tussen het kerstontbijt en de nieuwjaarsborrel kun je de spanning en stress bijna aansnijden. Zelf doe ik daar niet aan mee. Nee, ik heb een manier ontdekt waardoor ik heerlijk ontspannen aan het werk ben. Zoals een echte heer (of dame) het beaamt. Ben je benieuwd wat mijn geheim is? Lees dan snel verder!

Overzichtelijk plannen

Wat je misschien niet weet, is dat ik werkzaam ben in de personeelsplanning. Ik moet er onder andere voor zorgen dat alle shifts voor kerst en de jaarwisseling gevuld zijn. Zoals je kunt verwachten is dat een behoorlijk stressvolle baan. Toch voel ik dit jaar amper de stress. Ik ben als een echte heer zeer ontspannen aan het werk. Mijn geheim is een nieuw softwareprogramma. Daarmee wordt het rooster maken echt een fluitje van een cent. Ik kan eindelijk weer een overzichtelijke planning maken. Voorheen raakte ik zo gestrest. Nu kan ik dankzij dat systeem met een gerust hart een rooster maken.

Alle vakantiemeldingen, ziekmeldingen en aanvragen voor een vrije dag komen nu allemaal binnen op hetzelfde systeem. Bovendien kunnen werknemers zelfs vermelden welke dagen ze normaal wel of juist niet kunnen werken. Een rooster maken is hierdoor overzichtelijker en je bent zo klaar. Alle informatie zit namelijk al in het systeem. Een rooster maken op deze manier is alsof je alle puzzelstukjes al gesorteerd hebt, je hoeft ze alleen nog in elkaar te passen. Stiekem vind ik het rooster maken op deze manier gewoon leuk.

Ontspanningstips voor iedereen

Natuurlijk begrijp ik dat niet iedereen werkt in personeelszaken en zijn werk eenvoudiger kan maken met zo’n prettig rooster maken systeem. Niet iedereen hoeft immers een rooster te maken. Daarom geef ik je ten slotte nog wat algemene ontspanningstips. Deze tips kan echt iedereen toepassen. Zo is mijn eerste tip: drink wat minder koffie. Veel mensen die op een kantoor werken, drinken op een dag schrikbarend veel koffie. Wist je dat je van al die cafeïne ook gestrest kan raken? Vervang 1 op de 3 bakjes koffie in een kopje kruidenthee zoals groene thee. Je zult echt het verschil merken.

Een andere goede algemene ontspanningstip: loop na verloop van tijd een klein rondje. Een groot deel van werkend Nederland spendeert uren achter een computerscherm. Dit vergt veel concentratie. Bovendien kan het er bij sommige mensen zelfs voor zorgen dat ze slechter slapen. Door af en toe op te staan en een stukje te lopen (al is het maar de gang op en neer) kun je al wat meer tot rust komen. Met dat soort kleine dingen kun je al meer rust en ontspanning voor jezelf creëren.

Similar Articles

Comments

Recente posts