De grote eindejaars-schoonmaak

Het is, na weer vanaf na de zomervakantie non-stop gewerkt te hebben, eindelijk weer vakantie. Het liefst zou je het er natuurlijk graag even helemaal van nemen en lekker twee weken niks doen, op de bank hangen, of zelfs op vakantie gaan. Maar met de drukte van de feestdagen voelt het toch nooit echt als een uitrust-vakantie. Regelmatige tripjes naar de stad voor kerstinkopen, heel, heel, héél veel boodschappen voor alle familie bezoekjes, als je kinderen hebt ook nog allerlei kerstdiners en feestjes, werkborrels, noem het maar op: veel rennen en vliegen. Het liefst kak je dan ’s avonds even lekker in op de bank, maar het maakt vaak ook iets los om in je vrije tijd toch zo’n druk schema te hebben. Als je dan tussendoor een vrije dag hebt wil je jezelf liever bezig houden. En wat is dan handiger dan een grote schoonmaak? Niet al te uitgebreid, natuurlijk – zoveel tijd hou je niet over tussen alle feestdagen door – maar er zijn een aantal leuke manieren om snel en makkelijk toch te reorganiseren zodat jij voorbereid het nieuwe jaar ingaat!

Organisatietools

Als je dan toch vaak in de winkels komt, kun je gelijk een paar handige dingen opzoeken die je helpen met het op orde krijgen van je zaakjes voor het nieuwe jaar begint. Bijvoorbeeld een bureau organizer voor je pennen, stiften, plakbond, sticky notes, noem maar op. Een ladenblok om eindelijk eens al je loonstroken, belastingspapieren enzovoort te organiseren. Een schrijfmap om al je aantekeningen volgend jaar goed bij te houden – met aan een kant lijntjes maar ook een vak voor lege papieren, zodat je eens kan tekenen in je notities en je ideeën op een nieuwe manier kan uiten. Tegenwoordig kun je zelfs een speciale schrijfmap vinden waarin ook je iPad of tablet past. Zo kun je er dus ook gelijk wat handige apps bij zoeken voor je agenda, notities voor als je onderweg iets bedenkt, en een fijne meditatie-app voor als je juist even je hoofd moet legen.

De kerstspullen uitzoeken

Het lijkt misschien als iets waar je niet echt veel voldoening uithaalt, omdat we ons allemaal graag vastklampen aan alles waar we enige nostalgie uithalen. Maar het kan juist heel veel rust geven rond de kerst om er even goed voor te gaan zitten en alle meuk uit te zoeken die je door de jaren heen verzameld hebt. Tenzij je écht heel gehecht bent aan die ene slinger die uit elkaar valt, ga eens naar de winkel om te zien of je niet eigenlijk al heel lang toe bent aan iets nieuws. Zo ga je de feestdagen toch wat meer ontspannen in!

Similar Articles

Comments

Recente posts