Een goed voorjaar begint in de tuin

Het is nu nog hartstikke koud buiten en waarschijnlijk gebruik je de tuin dan ook helemaal niet, maar het is nu wel het beste moment om net even aan dat ene bankje of de deur van het tuinhuisje te klussen.  Op het moment dat het weer wel weer klaar is voor leuke momenten in de tuin, zal de tuin klaar zijn. Het planten van nieuwe dingen moet op het laatste moment (anders overleven de zaden het niet). Gelukkig kun je ook gewoon binnen werken met aan je nieuwe tuin. Je kunt het materiaal even meenemen naar de warmte.

Het juiste gereedschap

Als je weet wat je allemaal nodig hebt om aan de slag te kunnen ben je al een heel eind. Vaak kom je met een boor, kettingzaag, hamer, waterpas en tang al ver. In sommige gevallen heb je ook een schuurmachine nodig. Het ligt maar net aan wat je precies gaat maken. Met de juiste tools is een klus in de tuin zo gebeurd (als je weet hoe het werkt tenminste). Voor iedereen die niet per se een goede klusser is, zijn er altijd nog tutorials te vinden. Vaak kan zelfs de grootste amateur het met behulp van zo een filmpje wel.

Het hoeft niet meteen groots

Je kunt er ook voor kiezen om niet gelijk een kettingzaag er bij te pakken. Je kunt de tuin namelijk ook gebruiksklaar maken door bijvoorbeeld het onkruid te wieden. Zo ziet het er meteen een stuk netter uit. Je moet hierbij alleen wel echt in de kou aan de slag. Als je wel graag in de weer gaat met een kettingzaag of ander gereedschap kun je ook iets dat wat kleiner is maken. Een klein kistje voor de dekens bijvoorbeeld. hetgeen dat je maakt hoeft niet groot te zijn om een verschil te maken in de tuin.

Begin meteen

Je hebt zeeën van als je nu begint met het veranderen van de tuin. Als je er zo over na gaat denken, zal het allemaal nog erg lang duren. Op het moment dat je weet dat je ergens nog veel tijd voor hebt, komt het vaak onderaan het lijst te liggen. Wij raden je aan om je klus meteen in de agenda te zetten. Kun je nu al niet meer wachten om er werk van te maken. Begin dan meteen met de tuin. De rest van het gezin zal je dankbaar zijn als ze met het warme weer meteen in de tuin kunnen genieten.

 

Similar Articles

Comments

Recente posts