Mijn vakantie naar Polen

Ieder jaar ga ik met de camper op vakantie. Maar dit jaar wilde ik is wat anders doen, ik heb besloten om met een vouwwagen van  Combi Camp op reis te gaan door Polen. Ik heb de laatste tijd heel veel positieve verhalen van vrienden gehoor die op vakantie zijn geweest naar Polen. Dit jaar was het mijn beurt om naar Polen op vakantie te gaan. Ik wil alle heren die ook op Heerenplein zitten namelijk zeer aanraden om ook naar Polen op vakantie te gaan met één van de Combi Camp vouwwagens.

Wroclaw

Mijn reis door Polen begon in de stad Wroclaw. Dit was vroeger een Duitse stad en staat ook wel bekend onder de Duitse naam: Breslau. In 1871 was het zelfs de derde grootste stad van Duitsland na Berlijn en Hamburg. De stad heeft een prachtig oude standskern en één van de mooiste stadshuizen die ik ooit heb gezien. In de avond ben ik meermaals naar de gezellige Irish pub gegaan aan het grote plein. Hier kon je zelf groen bier drinken, dat verrassend lekker smaakte. Als je in Wroclaw bent vergeet dan niet om het panorama schilderij van Raclawice te bezoeken. Dit panorama is één van de grootste schilderijen op de wereld en zeker een bezoekje waard.

Krakau

De volgende stop op onze reis was Auschwitz, dit voormalig nazivernietigingskamp ligt tussen Wroclaw en Krakau in. Het was zeer indrukwekkend om deze plaats te bezoeken. De verhalen van de gids raakten ons echt en hebben mij eraan herinnerd wat voor verschrikkelijke dingen er tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebeurd. Na Auschwitz bezocht te hebben zijn we doorgereden naar Krakau. Dit is wellicht de gezelligste stad van heel Polen met de meeste bars per inwoner in Polen. Het plein in het centrum van de stad is ook één van de grootste pleinen van Europa. Als je in Krakau bent vergeet dan niet de Wielicka zoutmijn te bezoeken. Deze zoutmijn ligt net buiten Krakau en heeft een prachtige kerk diep onder de grond.

Warschau

De laatste stop van onze reis door Polen was Warschau, de hoofdstad van Polen. Warschau wordt gekenmerkt door de twee verschillende centrums die de stad heeft. De stad heeft een oud centrum met het prachtige koninklijke paleis, maar ook een modern centrum waar alle grote bedrijven in Polen zijn gevestigd. Het oude gedeelte is zeker wat gezelliger, maar het moderne centrum is ook een bezoekje waard. Bezoek in het nieuwe centrum het Paleis van de Cultuur die als gift van de USSR aan Warschau is gegeven.

Similar Articles

Comments

Recente posts