Tips als je besluit te investeren in vastgoed

Het beleggen in vastgoed is een goede keuze als je je geld wilt laten groeien. Maar als je besluit om dit te gaan doen komen er veel zaken bij kijken waar je rekening mee moet houden. Even snel een huis kopen en snel verhuren is heel makkelijk gedacht. Het zit allemaal wat ingewikkelder in elkaar. In dit artikel een aantal tips als je gaat investeren in vastgoed.

Stel eerst wat je doel is

Denk eerst goed na waarom je wilt gaan investeren vastgoed en niet in andere zaken zoals crypto's of aandelen. Onderbouw je keuze van te voren goed, dan kom je later niet voor verrassingen te staan. Als je zeker weet dat je je geld gaat investeren in vastgoed, bepaal dan het doel. Is het omdat je geld over hebt? Of zie je het als leuk pensioenpotje? Of is het geld dat je met het investeren in vastgoed verdient voor je kinderen? Elk doel vereist een andere voorbereiding en aanpak.

Neem kennis van de vastgoedmarkt

Voordat je gaat beginnen met vastgoed en woning verhuren is het belangrijk om de markt te kennen. Want studenten hebben natuurlijk andere woonwensen dan een koppel of gezin. Dat niet alleen, het is ook handig om de rechten en plichten te kennen voor verhuurders en huurders. Zo vallen onder rechten bij huurders bijvoorbeeld woongenot en huurbescherming. En werk aan je netwerk binnen de vastgoedmarkt. Je krijgt sowieso te maken met geldverstrekkers, makelaars, taxateurs, notarissen, financieel adviseurs etc. Deze personen zijn handig om jou wegwijs te maken in de wereld van vastgoed.

Maak een schatting voor je budget

Niet geheel onbelangrijk is een schatting maken van het te besteden budget. Het is slim om aan risicospreiding te doen en niet alleen in te zetten op vastgoed. Beleg je geld bijvoorbeeld ook in aandelen of fondsen. En verdeel je vermogen wanneer mogelijk over verschillende soorten panden. Ook hier geldt dat je je goed moet laten informeren over alle opties. Wat zijn de kosten van verbouwen, aanschaffen en onderhoud van een pand. Laat een duidelijk kostenplaatje maken die overeenkomt met het budget.

Vraag professioneel advies bij het opstellen van contracten en overeenkomsten

Dit geldt voor alle contracten en overeenkomsten, laat het opstellen door een professional. Een expert kan je bij koopcontracten en huurcontracten gedegen advies en uitleg geven over wat er mogelijk is en wat er niet mogelijk is. Dan kan je denken aan huurbescherming, erfpacht en bodemvervuiling. Zoals in de inleiding gezegd komt er veel op je af als je besluit om te investeren in vastgoed. Probeer niet alles alleen te doen, maar vraag op de juiste momenten advies aan specialisten die er verstand van hebben en je komt voor zo weinig mogelijk verrassingen te staan. Zodoende worden jouw investeringen een succes.

Similar Articles

Comments

Recente posts