De voordelen van cross docking

Heb je een bedrijf dat goederen van de ene plaats naar de andere vervoert, dan heb je vast wel eens gehoord van cross docking transport. Dit is een efficiënte manier om producten en goederen te distribueren en het is iets dat elk bedrijf zou moeten overwegen voor hun toeleveringsketen. In dit artikel overlopen we de voordelen van cross docking transport, zodat je kunt beslissen of het geschikt is voor jouw bedrijf.

Wat is cross docking?

Cross docking is een strategie voor supply chain management die bedrijven helpt tijd en geld te besparen door hetzelfde product in verschillende productiestadia te gebruiken. Het proces omvat het verplaatsen van materialen van de ene productielijn naar de andere, in plaats van ze op te slaan voor later gebruik. Door opslagkosten te elimineren, kunnen bedrijven hun kosten verlagen zonder in te boeten aan kwaliteit of efficiëntie. Cross docking kan ook problemen met vertragingen bij verzending verminderen. De term "cross dock" werd oorspronkelijk gebruikt om goederen te beschrijven die tussen schepen op zee werden vervoerd; tegenwoordig verwijst het echter naar elke overdracht tussen twee afzonderlijke faciliteiten, bijvoorbeeld van transporteur naar het magazijn of van leverancier naar transporteur naar aflevering bij klanten.

Milieuvriendelijk cross docken

Een goede reden om gebruik te maken van cross docking transport is dat het lastig is om met grote vrachtwagens de binnenstad van grote steden in te rijden. Een bedrijf waarmee je zou kunnen samenwerken is Hubbel, mits je transport naar Den Haag moet. Door met een bedrijf als Hubbel samen te werken als je in Den Haag moet zijn, stopt de transport voor jou bij de rand van de stad. Vanaf daar neemt Hubbel het over met hun speciale StadsHubs en leveren zij de goederen af bij de plaats van bestemming. Dit is een zeer milieuvriendelijke manier van cross docking, omdat de StadsHubs van Hubbel elektrisch zijn. Dit is vooral een groot voordeel omdat tussen nu en 2025 veel delen van steden geen dieselvoertuigen meer toelaten. Om nu voor 2025 het hele wagenpark om te zetten naar volledig elektrisch of hybride, is misschien niet voor ieder bedrijf realistisch. Daarom kunnen samenwerkingen als deze een strategische oplossing bieden voor leveranciers om toch goederen naar de plaats van bestemming in de binnenstad te brengen. Hoe sneller je hier als bedrijf mee begint, hoe kleiner je je ecologische voetafdruk maakt na verloop van tijd!

Bespaar geld en verbeter je bedrijfsresultaten

Cross docking transport is een geweldige manier voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om geld te besparen en hun bedrijfsresultaten te verbeteren terwijl de kwaliteitsnormen in de hele toeleveringsketen of distributie behouden blijven.

Similar Articles

Comments

Recente posts