Speeltips voor je kind in de tuin

Als je een mooie en grote tuin hebt, is het toch ook wel fijn om daar gebruik van te maken. Ook voor de kids is het een groot voordeel. Het is tenslotte altijd nog gezonder om lekker buiten te spelen dan binnen voor de computer te zitten. Om kinderen buiten te laten spelen, hoef je niet allerlei toestellen aan te schaffen. Je kan ten eerste toestellen zelf bouwen en daarnaast met genoeg andere dingen je tuin omtoveren tot een speelparadijs.

Zelf een speeltoestel bouwen

Een speeltoestel aanschaffen is meestal niet een goedkoop geintje. Je betaalt hier aardig voor, terwijl je dit zelf ook kunt bouwen. Wat je hier natuurlijk wel voor nodig hebt, is hout. De keuze is reuze en kan je compleet aanschaffen op persoonlijke smaak. Er zijn tegenwoordig genoeg tutorials online te vinden hoe je zelf een speeltoestel bouwt. Hierbij worden de groottes en maten van de stukken hout aangegeven en heb je weer even iets te doen in het weekend! Voor de makkelijke mensen onder ons: Nobelhout heeft een breed assortiment met verschillende keuzemogelijkheden voor speeltoestellen. Dit zijn pakketten waar de onderdelen al compleet zijn. De uitstraling en mogelijkheden hiervan zijn divers. Nobelbout varieert van complete speeltorens waarop je kunt klimmen tot simpele en vrijstaande schommels. Hoe uitgebreid je je speeltoestel wilt hebben, is dus compleet aan jezelf.

Autobanden

Heb je nog oude autobanden verstopt liggen in de garage? Gooi deze niet weg! Als je een grotere tuin hebt kun je je autobanden gebruiken voor een klimberg. Je kan de stapel zo hoog mogelijk maken, hangt er een beetje vanaf hoe oud de kids zijn. Wie heeft er een duur klimtoestel nodig als je dit zelf ook kunt creëren door iets wat je nog in huis hebt liggen.

Hoe creatiever je denkt, hoe makkelijker het is om zelf spelletjes te maken in je tuin. Wie koopt er Twister als je je grasveld zelf kunt onderspuiten met de kleuren van het spel? Ga zo maar door. De sleutel tot het maken van je eigen spelen is kijken naar andere spellen. Het zal je nog verbazen hoe makkelijk het is om deze spellen zelf in je tuin te creëren, desnoods met een andere twist eraan. Vraag ook aan je kids wat ze leuk vinden om te doen. Willen ze actie, willen ze zelf iets in elkaar knutselen of willen ze rust? Je komt met je eigen handen al een heel eind!

Similar Articles

Comments

Recente posts