Ik ben begonnen met mijn eigen zaak

Zo’n 16 maanden geleden ben ik begonnen met mijn eigen zaak. Het is iets wat je niet vaak hoort, maar wel mijn passie. Ik ben begonnen met het verkopen van tweedehands spullen. Een thriftshop. Het wordt gelukkig tegenwoordig weer steeds populairder en dat mag ook wel. Het idee van hergebruiken vind ik enorm fijn. Vanaf jongs af aan ben ik al veel bezig met sparen, voorzichtig zijn met mijn spullen en de waarde van mijn spullen. Als ik als kind zijnde uit mijn kleding groeide gooide we dit niet weg, maar stuurde we het op naar kinderen die het nodig hadden. Harder dan dat wij het geld voor de kleding nodig zouden hebben. Het heeft een tijdje geduurd, maar ik ben begonnen. Het idee zit al een hele tijd in mijn hoofd, maar een tweedehands winkel is niet een doorsnee winkel waar mensen graag heen gaan. Vaak wordt het zelfs nog geassocieerd met vies, terwijl het verre van vies is. Graag deel ik mijn verhaal en tips met jullie.

De start

Het starten van mijn thrifsthop liep nogal vermoeiend. Je moet natuurlijk opzoek gaan naar goede tweedehands artikelen om te verkopen. De kwaliteit moet niet alleen nog intact zijn, maar ook de waarde. Dit ging in het begin niet erg soepel, maar gelukkig werd de naam van mijn thriftshop steeds bekender en kwamen er mensen met hun tweedehands artikelen naar mij. De zoektocht naar artikelen om te verkopen stopte na een aantal maanden en ik kon gaan beginnen. Dit was heel eng, maar ik ben blij dat mijn vrienden me er doorheen hebben gesleept. Laat je niet tegenhouden omdat je bang bent om te falen.

Advies

Vraag advies bij vrienden of kennissen die ook zelf een bedrijf hebben opgestart. Het zal je verbazen wat voor tips en hulp je nog kan krijgen. En laten we eerlijk zijn, alle hulp is welkom, toch?

Afval

Het is vanzelfsprekend dat ik erg bezig ben met recyclen en de natuur wat betreft afval. Hier heb ik de perfecte oplossing voor gevonden. Mijn thrifsthop zit gevestigd in Limburg en ik deed wat research naar oplossingen van het weggooien van mijn afval. Ik kwam uit bij het huren van containers. Toen ik container huren Limburg tussen het rijtje zag staan, deed ik verder onderzoek. Wat blijkt is dat je bij dit bedrijf je eigen container kan huren waar je afval voor opgehaald wordt. Ook heb je nog eens de keus tussen verschillende soorten containers en soorten afval. Hierdoor ben je bewust bezig met het scheiden van afval en wordt het op een nette manier weggegooid.

Similar Articles

Comments

Recente posts