Sneller schoonmaken

Het is een van de meest irritante klusjes die we wekelijks moeten uitvoeren. Maar tegelijkertijd is het ook een van de belangrijkste klusjes voor onze welvarendheid en geluk. We hebben het over schoonmaken. We zijn allemaal ontzettend druk tegenwoordig. We zijn druk met onze carrière, we zijn druk met onze kinderen, onze sporten, onze hobby’s etc. Het is dan ook logisch dat de dagelijkse klusjes die moeten gebeuren er vaak bij inschieten. Maar de realiteit is dat als we een week of twee niet op letten we voor we het weten in een vies huis wonen met een grote stapel was en afwas die nog gedaan moet worden. Het is belangrijk dat we wekelijks even tijd besteden aan het schoonmaken van onze woning.

Voordelen van schoonmaken

Alhoewel schoonmaken misschien een irritant klusje is, zijn er vele voordelen verbonden aan het schoonmaken van ons huis of appartement. Wanneer we klaar zijn met schoonmaken zullen we een gevoel van voldoening krijgen. Schoonmaken schept orde in ons leven. Daarnaast zorgt het ook voor een georganiseerde en productieve omgeving. Wanneer je veel stress voelt of chaos in je hoofd hebt is het fantastisch om schoon te maken. Je zult meteen meer orde hebben in je leven.

Sneller klaar

Maar alhoewel het een heel goed idee is om wekelijks tijd te besteden aan de schoonmaak wil je natuurlijk ook niet hele dagen eraan kwijt zijn. Daarom bespreken we een aantal tips om sneller schoon te maken. Snel schoon maken begint met de frequentie van je schoonmaaksessies. Het is een beter idee om dagelijks een half uurtje schoon te maken dan om de twee weken een hele dag kwijt te zijn aan de schoonmaak.

Daarnaast is het ook handig om je huis op zo’n manier te organiseren dat je snel kunt schoonmaken. Zorg ervoor dat alles opgeruimd blijft en je gemakkelijk de meubels kunt verschuiven. Vooral in de keuken wil je zorgen dat alles schoon blijft want als je een keuken een lange tijd niet schoon maakt wordt het erg moeilijk om deze weer schoon te krijgen.

Kies er bijvoorbeeld voor om een glazen spatplaat te installeren. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken en tonen ook duidelijk waar de vieze plekken zijn. Een dergelijke glazen plaat voor de keuken is ideaal om sneller schoon te maken.

Goede stofzuiger

Een belangrijk aspect van de schoonmaak is natuurlijk stofzuigen. Wanneer je investeert in een goede stofzuiger zal de schoonmaak in een klap een stuk gemakkelijker zijn. Een oude stofzuiger die niet genoeg zuigkracht meer heeft zal je schoonmaaksessies een stuk ineffectiever maken.  

Similar Articles

Comments

Recente posts