Gebruikmaken van een NFC sticker

Laatst was ik op een heel leuk festival waar je in aparte ruimtes naar de optredens kon luisteren. Ik ga vaak naar dit soort festivals en het is dan heel normaal dat je een polsbandje krijgt waardoor iedereen kan zien dat je hebt betaald. In de praktijk werkt dat op zich goed, maar ik heb me altijd afgevraagd waarom ze van die makkelijke bandjes laten maken, die iedereen kan kopiëren. Bij het festival waar ik laatst was, hadden ze het anders gedaan op een hele goede manier. Het bleek dus dat er een NFC sticker op het bandje zat. Hierdoor kon de beveiliging iedereen met een bandje scannen en meteen zien of de toegang ook daadwerkelijk was betaald. Het is namelijk niet mogelijk om ook dat helemaal na te maken. Ik was dus blij verrast met deze voortgang. Het bleek wel dat iedereen bij elke ruimte gescand werd, maar dat namen we dan maar op de koop toe. Ik ben toen eens gaan kijken waar deze NFC stickers nog meer voor gebruikt kunnen worden. Het is ook mogelijk om meer informatie te geven over een bepaald onderwerp door deze stickers aan iets toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan achtergrond informatie bij monumenten in de openbare ruimte. De mogelijkheden zijn echt eindeloos! 

Een goede NFC sticker plaatsen

Je kunt een NFC sticker dus overal plaatsen en het is heel handig om de informatie snel uit te lezen. Met een telefoon kan de sticker ook gescand worden, waardoor je zonder enige problemen extra informatie over een bepaald onderwerp kunt krijgen. Ik kan me voorstellen dat mensen in de museumwereld hier op korte termijn gebruik van gaan maken. Zelf kom ik nooit in een museum, dus het zou best wel eens zo kunnen zijn dat er al gebruik wordt gemaakt van deze technologie. Voor het festival en de beveiliging die daar nodig is, vond ik het in elk geval heel handig. 

Alles online kopen

Het is goed om te weten dat je deze stickers dus gewoon online kunt kopen! Ze zijn helemaal niet duur en wanneer je er veel nodig hebt, is het ook mogelijk om wat grotere hoeveelheden te kopen. Daardoor kun je bijvoorbeeld al je gasten voor een evenement wat extra informatie geven via een goed polsbandje. Heel leuk om hier vaker iets mee te gaan doen. Ik kan me in elk geval voorstellen dat er veel mensen zijn die graag met deze producten aan de slag gaan. 

Similar Articles

Comments

Recente posts