Rondreis Indonesië: tips voor de voorbereiding

Je gaat een rondreis maken naar Indonesië? Wat leuk! En vooral heel spannend. Waar moet je allemaal aan denken als je naar Indonesië gaat?

Vaccinaties

Allereerst is het belangrijk om erbij stil te staan dat je wel naar een ander werelddeel gaat met andere regels met betrekking tot inentingen. Wees voorzichtig op jezelf en bereid je goed voor hierop. Laat je door een huisarts informeren en adviseren over eventuele vaccinaties die nog moeten worden genomen. De meest voorkomende vaccinaties die worden gedaan voor je richting Azië gaat, zijn DTP en Hepetitis A. Ga je langer naar Indonesië? Dan kunnen hier aanvullende vaccinaties voor worden geadviseerd, zoals Hepetitis B en Buikthyfus. Voor iedere reiziger geldt dat malariapillen het beste kunnen worden meegenomen richting het Oosten, want je weet maar nooit!

Backpack musthaves

Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van backpacks gedurende een rondreis door Indonesië. Niet alle backpacks voelen even vertrouwd en handig aan, maar als je er goed gebruik van maakt zijn ze erg handig! Mijn voorkeur gaat persoonlijk uit naar een backpack die je niet alleen van boven maar ook via de voorkant kan openritsen. Zo hoef je niet iedere keer te grabbelen om bij een schoon paar sokken te komen, maar kun je het als een sporttas openritsen. Een ervaren backpacker weet dat het handig is om aparte tasjes te gebruiken in een backpack. Dit kunnen waterdichte tasjes zijn, zodat die natte bikini of zwembroek niet de gehele garderobe in de backpack nat maakt. Ook zijn deze tasjes populair voor het vervoeren van schoenen. De mogelijkheid tot het wassen van kleding is niet oneindig, dus wil je niet dat jouw jungle-schoenen alle spullen weer vies maken. De tasjes zijn een uitkomst!

Paklijst

Iedereen wil er altijd op zijn best uitzien, óók in Indonesië. En dat is helemaal terecht: een avondje uit is een stuk leuker in een mooie outfit dan in sportkleding. Toch is het van belang om goed na te denken over praktische benodigdheden op de paklijst. Denk bijvoorbeeld aan een lichte regenjas. Het overgrote gedeelte van het jaar is het regenachtig in Indonesië en je wil niet constant kleding moeten uithangen, zo houd je niets meer over! Ook begrijp ik de weerstand tegen fatsoenlijke wandelschoenen, maar het is absoluut een must. Met All Stars door de natte jungle lopen is geen aanrader en bovendien gevaarlijk! Houdt bovendien rekening met insecten en neem een aantal lange shirts mee, die goed ademen. Die zijn tegenwoordig ook hartstikke fashionable te krijgen! Dan de allerlaatste twee musthaves: een goede zonnebrand en muggenspray, en je bent good to go!

Similar Articles

Comments

Recente posts