Weer zorgeloos heer en meester in huis

Elke dag maken we een hoop mee. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar na een hectische dag vind ik het heerlijk om thuis te komen en alles van me af te laten glijden. Dat is niet altijd even makkelijk. Thuis heb ik immers ook mijn verantwoordelijkheden. Naast de huishoudelijke taken zit ik namelijk tevens in een Vereniging van Eigenaren (VvE). In eerste instantie vond ik dat erg leuk. Het was een ontspannen manier om mijn buren goed te leren kennen. Na verloop van tijd werd het aanzienlijk minder leuk. De reden? Ik moest optreden als bestuurslid van de VvE – en ik kan je vertellen dat zoiets niet erg gunstig is voor de burenliefde.

Achterstallige betalingen

Het komt gelukkig niet bij iedere Vereniging van Eigenaren voor, maar helaas was het bij ons wel het geval: een aantal leden waren achterstallig met hun betalingen. Hierdoor werd de kas niet gevuld en konden we het geplande onderhoud nog niet plegen. Het VvE Beheer Amsterdam werd uitgesteld. Om zo snel mogelijk het onderhoud uit te laten voeren door de betreffende partijen moest ik dus de ronde gaan doen. Dat was echt niet gezellig. Zoals je misschien wel weet woon ik in Amsterdam. Een VvE Amsterdam wisselt vaak van leden, omdat appartementen wat sneller verkocht worden. Vooral de nieuwe bewoners liepen achter. Dus daar ging ik.

Niet gezellig meer

Nadat ik met een naar gevoel alle deuren was afgegaan, had ik de kas weer aangevuld en kon het onderhoud van het VvE Beheer Amsterdam uitgevoerd worden. Helaas voelde ik de blikken van mijn buren in mijn rug steken. Ik besloot gelijk dat ik dus niet meer op deze manier het VvE ging besturen. Het was gewoon niet gezellig meer. Elke keer als ik thuis kwam na een lange werkdag, voelde het totaal niet ontspannen. Ik stond juist erg on edge en ik begon me zelfs schuldig te voelen. Kortom, het was tijd voor een alternatief als ik nog een goede relatie wilde met mijn buren en weer zorgeloos heer en meester in huis wilde zijn!

Iemand anders inschakelen

De oplossing lag ergens wel een beetje voor de hand; ik ging op zoek naar een externe partij. Iemand die verder geen connecties heeft met de leden van de VvE en daardoor het vervelende werk kan overnemen. Ik kan dus op het idee om een VvE Beheerder Amsterdam in te schakelen. Zo’n onafhankelijk VvE Beheerder Amsterdam neemt trouwens niet alleen het brengen van slecht nieuws uit handen. Daarnaast zorgt de expert er ook voor dat de administratie weer op orde is en dat er een duidelijk financieel plan is opgesteld voor de Vereniging. Dat kon bij ons tevens geen kwaad! Wil je weten door welke VvE Beheerder Amsterdam ik weer zorgeloos heer en meester in huis ben? Klik dan op de link voor meer informatie. Ik kan deze partij echt iedereen aanraden!

Similar Articles

Comments

Recente posts