Trouwen doe je gewoon thuis

Tegenwoordig kiezen jonge mensen er steeds vaker voor om niet te trouwen of om het klein te houden. De grote uitbundige feesten worden hier en daar nog wel gevierd. Af en toe komen er nog steeds ellenlange gastenlijsten en rekeningen met een hoop nullen voorbij, maar dit is voor de meeste mensen überhaupt niet weggelegd. En blijkbaar gebeurt het dus nog maar amper. Veel liever trouwen koppels in een kleine besloten kring op een intieme en/of simpele locatie. Thuis, bijvoorbeeld. Maar thuis? Hoe trouw je nou thuis? In deze blog vertel ik over mijn ervaring hiermee en hoe daar mee om te gaan. Het blijft immers plannen, want het blijft een bruiloft. Maar wat zijn de voordelen? Afgezien van het feit dat je geen locatie hoeft te huren, dat scheelt al een hoop geld en tijd!

Een klein clubje

Als je thuis trouwt houd je het waarschijnlijk klein. Afhankelijk van het soort huis waar je in woont. Thuis trouwen heeft iets heel intiems. Het huwelijk dat besloten wordt, heeft nu veel meer weg van een kleine viering met de dierbaarste naasten voor de bekroning van een liefdesrelatie. Zelf heb ik ook mijn huwelijk thuis gevierd. Niet in mijn huis maar bij mijn ouderlijk huis. Mijn ouders woonden in het buiten gebied en hadden een mooie grote tuin. Zo was er iets meer ruimte en bleef het toch klein. Mijn partner en ik stelde samen de gastenlijst op, die was op twee handen te tellen, en de verdere activiteiten op de dag zelf. We wilden bijvoorbeeld wel graag foto’s laten maken om deze dag bij ons te houden. Ook al was het klein, het was natuurlijk net zo bijzonder als een bruiloft met een groot feest.

Kiezen zoals altijd

Dan komt het net zoals bij ieder bruiloftsfeestje neer op het maken van keuzes. Catering, drank, muziek en ga zo maar door. Wil je een bar huren? Of het nog kleiner houden en dit zelf regelen? Idem met eten. Ga je zelf koken, een buffet of een chef? Hierin kan je het natuurlijk alsnog zo gek maken als je zelf wil, het is immers je bruiloft en die is maar één keer (als het goed is). Wij kozen voor een food truck die ons lievelingseten in hapjesvorm serveerde en met een goede Spotify afspeellijst kom je al een heel eind.

Veel succes en vooral geluk en liefde samen, dan maakt het al bijna niet meer uit hoe de bruiloft eruitziet.

Similar Articles

Comments

Recente posts