Oplossingen voor het opleiden van je werknemers

Als je nieuwe werknemers aanneemt is het belangrijk dat ze goed ingewerkt worden. Bij grote bedrijven is dat echter niet altijd zo makkelijk. Wie is de aangewezen persoon om al die nieuwe werknemers in één keer goed door te lichten? Het is lastig om iemand te vinden die goed belangrijke zaken zoals regels, huisstijl, en meer kan uitleggen. Daar zijn echter oplossingen voor. Je kunt apps laten maken die dit voor je uitleggen aan nieuwe werknemers. Zo bespaar je veel tijd en moeite, en het is een zeer gestroomlijnd proces. Wat voor opties heb je daarvoor?

E-learning

E-learning is een manier van leren die volledig online of op een technologisch apparaat gebeurt. Je werknemers volgen lessen of trainingen via hun computer, tablet of smartphone. Dit kan zeer aantrekkelijk gemaakt worden met mooie animaties, interactieve oplossingen, quizes, en meer. Je kunt een e-learning app laten maken door een extern bedrijf die daarin gespecialiseerd is. Deze app is dan volledig aangepast aan het proces dat van belang is voor jouw bedrijf. Nieuwe werknemers kunnen vervolgens zelf aan de slag met deze leuke app. Op deze manier weet je zeker dat je nieuwe werknemers op de hoogte zijn van alles wat belangrijk is voor het bedrijf, en ze leren het op een manier die voor henzelf ook leuk is. Dan starten ze extra enthousiast bij jouw bedrijf.

Blended Learning

Het blijkt wel zo te zijn, dat wanneer mensen een cursus of training volledig online volgen, er wat nadelen aan verbonden zijn. Zo wordt de stof minder goed onthouden, en is er niet heel veel ruimte voor extra vragen. Daar is echt een docent voor nodig. In dit geval is er voor jouw bedrijf een andere oplossing beter: een Blended Learning app laten maken. Blended Learning is een mooi woord voor de combinatie tussen on- en offline leren. Met deze vorm van leren heb je het meeste controle over of de stof goed aankomt. Het is makkelijker om de kwaliteit te waarborgen.

Gamification

Deze manier van leren is het allerleukste voor degenen die leren. Gamification betekent dat je van iets leren een spel maakt. Door belangrijke processen in spelvorm te gieten, worden ze het beste onthouden. En dat is simpelweg omdat het leuk wordt gemaakt. Je kunt vormen van gamification laten toepassen door een extern bureau. Gamification is niet een doel op zich, maar het gaat erom dat de informatie die overgebracht moet worden er echt ingebakken wordt.

Similar Articles

Comments

Recente posts