Milieuvriendelijke en duurzame verlichting voor de auto

We leven steeds milieubewuster en willen graag dat we zo lang mogelijk van producten gebruik kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor producten die we kopen, maar ook voor de onderdelen die worden gebruikt in bijvoorbeeld onze auto. Led verlichting is een duurzame en milieuvriendelijke manier om je auto van verlichting te voorzien. Je hoeft deze niet te laten inbouwen, want de verlichting kun je in een setje kopen en zelf heel gemakkelijk installeren. 

De voordelen van led verlichting

Het grootste voordeel van led verlichting en tevens de reden waarom veel mensen de traditionele verlichting vervangen, is dat led verlichting veel langer mee gaat. Goede led verlichting kan wel 10 jaar mee en dat is natuurlijk niet alleen prettig en voordeliger, maar gelijk ook een stuk milieuvriendelijker. Verder heeft led verlichting geen opstart nodig. Zodra je de verlichting aanzet, is het licht direct op de gewenste scherpte. Led verlichting auto is daarnaast veel sterker, vaak twee keer zo sterk als de normale halogeen verlichting die vaak standaard wordt gebruikt. Het licht dat door de verlichting wordt uitgestraald is veel lichter en minder scherp in de ogen. Hierdoor heb je dus niet langer meer de situatie dat je met je koplampen bijvoorbeeld andere weggebruikers verblindt. Tot slot heeft led verlichting minder onderdelen en is de kans dat er iets kapot gaat of vervangen moet worden door slijtage, dus aanzienlijk kleiner. 

Soorten led verlichting en nadelen

Led verlichting is natuurlijk niet alleen beschikbaar om de koplampen mee uit te rusten. Elk lichtje in de auto kan in principe led verlichting zijn. Knipperlichten, je mistlicht of de achterlichten kunnen ook gewoon als set worden gekocht en zelf worden ingebouwd. In de regel zul je alleen maar voordeel hebben wanneer je deze verlichting gebruikt in plaats van de halogeenverlichting. Er kunnen echter een aantal nadelen zijn aan het gebruik van led verlichting. Zo kost led verlichting meer om aan te schaffen dan gewone verlichting. 

Dit verdien je terug, doordat de led verlichting langer meegaat. Een ander nadeel kan zijn dat je auto niet voldoende ruimte biedt aan de led verlichting. Doorgaans is led verlichting namelijk net iets groter dan gewone verlichting en die ruimte moet dan wel beschikbaar zijn. Het kan dus zijn dat je in jouw type auto de led verlichting niet kunt installeren, al zal ie kans erg klein zijn. Tot slot kan het voorkomen dat de software van de auto je led verlichting niet herkent en een foutmelding geeft. In dat geval is het handig om even langs de garage te gaan. 

Similar Articles

Comments

Recente posts