Aandachtspunten bij het gebruik van een minigraafmachine

Je tuintje omspitten kost je met een schep en menselijke krachten vaak niet al te veel moeite. Maar wat nu wanneer je een tuin moet uitgraven of wanneer je bijvoorbeeld een complete vijver in je riante tuin wilt aanleggen? Voor dergelijke werkzaamheden is een minigraver uitermate geschikt. Die hoef je niet kopen, want dat zou een wel erg dure grap worden, maar deze kun je gewoon huren. Je huurt de machine dan voor 1 of 2 dagen, voert de klus uit en bespaar jezelf heel wat energie. Daarnaast zijn er genoeg klussen die simpelweg niet met de hand uit te voeren zijn.

Waarmee rekening houden bij de huur van een minigraver

Voor het uitvoeren van allerlei graaf klussen is een minigraver het perfecte hulpmiddel, maar je zult wel met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo zijn er verschillende soorten minigravers en het soort werk dat uitgevoerd moet worden, bepaalt min of meer welke graver het best gehuurd kan worden. Daarnaast mag niet iedereen elk soort graver besturen. Om die reden verhuren sommige bedrijven die minigravers aanbieden alleen aan bedrijven en niet aan particulieren. Daarnaast zijn er bedrijven die wel verhuren aan particulieren en waarbij je een machinist kunt inhuren die de minigraver bestuurt. 

Verder moet je de omgeving waarin je de minigraver gaat gebruiken in de gaten houden. Ben je van plan werkzaamheden in de tuin uit te voeren, dan is een graver op rupsbanden vaak een goede keuze. De graver is dan makkelijk wendbaar en kan zich goed verplaatsen in de soms drassige grond. Voor werkzaamheden op grind of verharde wegen, is een rupsband minigraver weer minder geschikt. Voor dergelijke klussen kun je beter een minigraafmachine huren met vaste banden.

Waar huren en wat zijn de kosten?

Een minigraver kun je huren bij een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in graafmachine verhuur. Deze bedrijven weten precies welk soort graafmachine het best gehuurd kan worden voor de klus die geklaard moet worden. Ze kunnen er vaak een machinist voor de graver bij verhuren of je verwijzen naar bij het verhuurbedrijf bekende machinisten waar je zelf contact mee kunt opnemen. 

Voor de huurprijs van een graafmachine is het soort machine dat je wilt huren en de periode waarin je de graafmachine wilt huren van belang. Gemiddeld ligt de prijs voor het huren van een minigraafmachine tussen de €70,- en €100,- per dag. Daarnaast moeten er vaak extra kosten gemaakt worden. Denk aan de benzine en er moet altijd een aparte verzekering worden afgesloten. Het verhuurbedrijf kan je hier uiteraard uitgebreid over informeren.

Similar Articles

Comments

Recente posts