Mijn laatste wensen

Een tijd geleden heb ik te horen gekregen dat ik nog maar een jaar te leven heb. Dit was natuurlijk een behoorlijke schok. Ik was al wel een tijdje ziek, dus het was niet geheel overwachts, maar toch, als er een datum aan vast geplakt wordt is het wel ineens heel erg echt.

 Begravenis of crematie

Dus ik moest vanalles gaan regelen omtrent mijn laatste wensen. Wil ik begraven worden of gecremeerd? Wil ik een urn? Assieraden? Een lijkwade? Ik zal je eerlijk zeggen, ik had nog nooit van die termen gehoord. Heb me nooit zo met de dood beziggehouden dus. Maar toch, nu moet ik kiezen en ik wil het liefste begraven worden. Dan lig ik lekker onder de grond in een mooie kist en kunnen mijn nabestaanden me op komen zoeken. Ik vind dat een fijn idee.

Muziek en eten

Dus ik mocht samen met mijn man mijn eigen begravenis gaan voorbereiden. Best wel raar hoor, maar ergens ook heel erg fijn. Zo mag ik nu zelf al de muziek uitkiezen die er gedraaid gaat worden en de catering die geserveerd gaat worden uitzoeken. Ik wil niet dat het een droevige begravenis wordt. Zeker niet omdat we nu de komende tijd de mogelijkheid hebben om afscheid te nemen van elkaar. Ook kan ik nog een aantal dingen doen in mijn leven, die ik altijd al had willen doen. Waaronder mijn eigen begravenis regelen (lol).

Laatste wensen

Dus, wat zijn mijn laatste wensen? Ik wil heel graag nog een keer parachutespringen en voor de rest heb ik bijna alles al gedaan wat ik wilde doen in het leven. Ik wil voornamelijk de laatste maanden doorbrengen met mijn dierbaren . Gezellig wandelingen door het park, voor zover mijn lichaam dat nog toelaat. En samen eten. Ik ben altijd al een spelletjesmens geweest, dus op mijn goede dagen zal ik graag een spelletje Monopoly of Risk doen. Ik wil dat mensen mij herinneren als een warme, gezellige vrouw. En ik zal mijn best doen om dit beeld waar te maken tot mijn laatste adem. Het mooie is dat ik berusting heb in mijn lot. Het klinkt als een cliché , maar ik kan nu veel meer genieten van de dingen die ik doe. Genieten van de kleine dingen en weten dat de rest grote onzin is. Dat heeft enorm bevrijdend gewerkt bij mij en ik kan er anderen ook mee inspireren. Alleen zo al heb ik mijn missie in dit leven volbracht.

Similar Articles

Comments

Recente posts